Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

The Canoes

Etablert/født: 2011
Virksom: 2011

Firkløveret består av Hans Petter Aaserud fra Trang fødsel, Erik Røe fra Baba Nation, Arne Hovda fra The Getaway People.Og sist, men ikke minst, amerikanske Chris Barron fra Spin Doctors. Alle har de vært stjerner i en årrekke, og de forente krefter for å delta på MPG 2012.

De fires personlige CVer er nærmest skremmende sterke.

Chris Barron(AKA Birdman Breaklove) og hans band Spin Doctors har hatt to låter som har hevdet seg i toppen av verdens mest prestisjetunge hitliste, den amerikanske Billboard-listen: «2 Princes» og «Little Miss Can’t Be Wrong». Bandet har blitt nominert både til Grammy-pris og American Music Award. I 2011 turnerte de i Europa og markerte sitt 20-års-jubileum som band, og utga en jubileumsutgave av deres første album, «Pocket Full of Kryptonite». Chris Barron har dessuten gitt ut et soloalbum, fra 2009.

Hans Petter Aaserud(AKA Gut Johnston)har utgitt syv album sammen med kollegene i Trang fødsel. Bandet har stått for radiohitlåter som «Kursiv», «Hippie», «Livet det er helt ålreit »og «Drømmedame». For «Kursiv» ble de dessuten Spellemann-nominert til prisen for årets låt. Aaserud har deltatt som låtskriver i Melodi Grand Prix de to seneste årene, for henholdsvis Sunny og Heine Totland. Heine Totlands låt skrev han sammen med The Canoes-kollega Arne Hovda.

Arne Hovda(AKA Mustard Wilson) spilte fra 1994-2001 i gruppen The Getaway People. Bandet ga ut to plater på det amerikanske plateselskapet Colombia, og ble kjent for låter som «Give Me Love», «There She Goes» og «Six Pacs». Sistnevnte låt fant veien til amerikanske fjernsynsskjermer gjennom medvirkning i TV-serien Young Americans. Hovda har medvirket som studiomusiker i en rekke storselgende album, for artister som Robbie Williams og Stavangers popkonge Morten Abel. Han har deltatt som låtskriver i MGP i 2004, 2010 og 2011.

Erik Norvald Røe(AKA Kidney John) gjorde stor suksess med gruppen Baba Nation. Bandet serverte radiohitlåter som «Ragamuffinmini», «Too Bad» (17 uker på listene) og balladen «Time To Heal», og ga ut tre album i tidsrommet 1994-1998. Røes soloalbum «Under The Same Sun» kom i 2004, og førte til at han ble sammenliknet med selveste Lenny Kravitz.

Bildegalleri

Lenker

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙