Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Torstrup & Högberg

Etablert/født: 2010

”Torstrup & Högberg” er en duo fra Stavanger/Sverige som blander jazz, kirkemusikk og folkemusikk. Sammen lager de kammermusikalske komposisjoner for kirkeorgel og andre instrumenter, bygger opp spennende klangbilder og krysser komposisjon og improvisasjon.

Artistene, som begge har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim (NTNU) har spilt sammen siden 2010 og har funnet sammen til et felles uttrykk gjennom flere kirkekonserter og to kritikerroste albuminnspillinger sammen med saksofonisten John Pål Inderberg (Selbu Sessions og Patos).

Komposisjonene henter impulser fra flere sjangre, og innflytelsen fra jazz og rock blir ivaretatt av Martin Högbergs eklektiske gitarspill. Inspirert av både Hank Marvin, Miles Davis og Jimi Hendrix lager Högberg vakre klangmatter og distinkte melodilinjer som sammen med orgelet utgjør en sjangeroverskridende helhet.

Anmeldelser:
"Med Patos har de skabt noget, der ligger midt imellem jazzen, den klassiske musik og den sakrale musik. Det er musik, der taler til sjæl og ånd, til mellemgulv og hjerneceller. Musikken er dynamisk, sine steder dramatisk, sine steder andægtig. Konstant raffineret. Ofte dragende, følsom og åben.» (Ivan Rod, 5. desember 2021)
- Tøft, inderlig og herlig! (Tor Hammerø)
- "Det är gott att höra gränser passeras.» (Mats Palmquist , Lira Musikmagasin)

THOMAS TORSTRUP - KIRKEORGEL
MARTIN HÖGBERG - EL. GITAR

Kilder