Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Thomas Torstrup

Etablert/født: 1986
Virksom: 1999

Thomas Torstrup er en pianist/organist/komponist fra Stavanger,utdannet ved jazzlinja i Trondheim (NTNU).Han har vært involvert i flere prosjekter både som jazzpianist og organist. Har blant annet samarbeidet med Karin Krog og Svante Thuresson.

Torstrup har samlet noen av sine favorittmusikere hos lydlegenden Jan Erik Kongshaug i Rainbow studio, og spilt inn sitt debutalbum for pianotrio/kvartett:
”Snøkorn” med Hanna Paulberg (sax), Trygve Fiske (bass) og Tore Sandbakken (tr.)

Med sine samarbeidspartnernere som Martin Högberg , John Pål Inderberg (sax) (har gjort innspillinger sammen )har han også holdt flere orgelkonserter. Thomas Torstrup planlegger å spille inn et album med komposisjoner for kirkeorgel. Dette albumet skal redefinere bruk av kirkeorgel, puste nytt liv i et tradisjonelt instrument og berike lytteren med nye og friske musikalske innfallsvinkler.

Torstrup har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og har studert piano hos Vigleik Storaas og Erling Aksdal. Senere studerte han orgel hos Henning Sommerro, Harald Rise og Jon Skogstad. Interessen for å skape noe nytt med kirkeorgel førte til Mastergrad i orgel med fokus på improvisasjon. I løpet av studieårene har han hatt opphold både i Paris , Stockholm, Aarhus, Oslo og Trondheim.

Allerede som 13-åring fremførte han sin første jazzkomposisjon i Stavanger Konserthus med Jens Wendelboes orkester (Crazy Energy Jazz Quartet). Siden da har Torstrup har vært involvert i utallige prosjekter. Han har blant annet bidratt med sine komposisjoner på Oslo Jazzfestival, Moldejazz, Maijazz, Trondheim Jazzfestival, Nasjonal Jazzscene og har flere kirketurnéer bak seg.

Torstrup er i dag kantor ved Tasta kirke og undervsiningleder ved jazzlinja på UIS.. Thomas ga ut den humoristiske dikt-jazz cd-en "Fisefin poesi" sammen med Redar Helliesen i 2003,

Se også: Fee Foo Yeah, Eggeskall

Bildegalleri

Kilder