Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Trommegutane

Etablert/født: 1991
Virksom: 1991 -1992

Trommegutane fra Sand vant konkurransen om å representere Norge i under en konsert ved verdensutstillingen i Sevilla, med sine vannkomposisjoner.

Trommegutane gikk av med seieren i en landsomfattende komposisjonskonkurranse med temaet «Vann» for ungdom mellom 10 og 19 år, som var et samarbeidsarrangement mellom fylkeskultursjefen, Rikskonsertene og utenriksdepartementet. Vinneren skulle fremføre sitt materielle foran en samlet verdenspresse på paviljongen i Sevilla.

Trommegutane fra Suldal, fiolinisten Mads Drange (11), toraderen Andreas Hetle (13) 0g Gunnar Birkir Gunnarson (12), begynte å spille sammen vinteren 1991. Ingen av dem hadde erfaring med perkusjonsinstrumenter fra tidligere, men de var ikke redde for å prøve noe nytt.

Guttene hadde et godt samarbeid med sin lærer, distriktsmusiker Eddie Andersen. Han skaffet dem øvingsrom og instrumenter. Disse ble dyppet i vann, som var med på å skape spennende lyder. De brukte ikke bare trommer, men også skåler,steikepanner, krukker og andre rytmeinstrumenter. De unge komponistene tok i bruk improvisasjon, innen en ytre ramme. Det var fire komposisjoner, deriblant "Katten Ikea", som ble tilegnet læremesterens kjæledyr.

Trommegutane deltok også på UKM i 1992, og gikk videre i finalen i Trondheim.

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

Dagbladet