Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Vorvolaka var et heavy metal band fra Egersund.

Vorvolaka ble startet opp i 1991. Geir Edvardsen (gitar, bass, keyboard, trommeprogrammering) det eneste medlemmet som var med fra start til slutt. Navnet stammet fra et gammelt gresk sagn, om en havheks som brakte med seg pest og dårlig avling.

I 1997 kom debutalbumene «Vorvolaka no. 1 Visions and dreams in E-minor». På dette tidspunktet besto bandet av Edvardsen Kjetil Torgeirsen (gitar, vokal, synth) og Unni Idland (vokal, gitar). Det hadde en lengde på 75 minutter, men det fantes mye variasjon, fra hardrock, irsk inspirerte folketoner og blues til akustiske ballader. Plata ble spilt inn i Elveosen Lydstudio med Gulleiv Wee bak spakene. Miksingen tok kun 30 timer. Det kostet 32 000 kr, med 5000 kr i støtte fra kulturkontoret i Eigersund. Leif Arne Lien designet albumcoveret.

Vorvolaka fant inspirasjon i Black Sabbath og «gammel» Metallica, men hadde sin egen stil. Tekstene var mørke og mystiske. De var engelskspråklige og gjerne basert på Tolkien, politikk, kjærlighet, samfunn, historie, visjoner og drømmer. Edvardsen sto for det meste av musikken, mens Torgeirsen sto for det meste av lyrikken. I starten hadde bandet et enda mer variert repertoar, som kunne spenne seg fra death metal til technorytmer. Stikkord som eksotisk perkusjon og migrenefremkallende rytmer ble brukt. Målet var å kombinere stilarter på en ny og spennende måte.

I 1997 fikk Vorvolaka forespørsel om å være oppvarmingsband for gruppa Conception.

Andre medlemmer som var innom Vorvolaka:
Linda Bjelkarøy-vokal
Vidar Fredriksen- vokal, synth, sampler, trommeprogrammering
Rita Hansen-vokal
Kjetil Thorsen-gitar, synth
Aino Sedberg-vokal

Se også: Hypocrite , Fiasko , Hatred, Rusty Axes, Overdrive, Pangaia

Bildegalleri

Kilder

Dalane Tidene

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙