Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Thrash metal bandet Hatred hadde utspring fra rockemiljøet i Egersund.

Nøkkelmedlemmene i gruppa var John Ingvar Skåtøy (trommer) og Bjørn Kristian Sæstad (gitar). Disse to hadde spilt sammen i mange år under forskjellige sammenhenger i band som Fiasko og Rusty Axes.. Geir Edvardsen ( senere Vorvolaka, Hypocrite) spilte bass her en periode.

Musikken lagde gruppen for det meste selv, og de befant seg innen hardrocklandskapet, med elementer fra thrash metal, sub pop, blues og funk. Influensene var for eksempel fra Metallica, Soundgarden, Kings X, samt tidlig 70-tallsmusikk. Kopiering derimot, var det ikke snakk om.

Hatred spilte inn flere prøvekassetter som ble distribuert rundt omkring. Låtene ble spilt på Ungdommens Radioavis sitt program «Black Out». Gjennom dette vakte de oppmerksomheten til arrangørene av samleplata «Fruitcake ‘91». Dermed ble Hatred et av bandene som deltok her.

Hatred fikk platekontrakt, noe som førte til oppmerksomhet i den lokale pressen. De dro til Oslo for å delta på en massesignering som skulle inkludere fem andre band, men nesten ingen møtte opp. Dermed ble det ikke noe av det.Blant disse bandene var Darkthrone og Emperor, som senere skulle bli store navn innen black metal -scenen.

Etter Kjell Undheim ble med som vokalist i bandet,utviklet de seg til Love Psyco, som skulle bli Pawnshop.

Bildegalleri

Kilder

Avisklipp (Stavanger Aftenblad?)

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙