Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Zero

Etablert/født: 1968
Virksom: 1968 -1989

Bandet "Zero" startet første øvelsen i januar 1968 i en løe på Liknes/Åkra.

Bandnavnet Zero, ble valgt i forbindelse med et romfartsprogram fra den tiden med månelandingen.I det nedtellingen i forbindelse med oppskyting av rom-raketten startet, dukket navnet opp :10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 "ZERO".

Ung-guttene som startet bandet var Lars/Lasse Amundsen (Vokalist),Kjell Rasmussen (Rytmegitar og vokal), Arve Grindhaug (Bassgitar),Jostein Harald Liknes (Sologitar) og Louis/Pus Møller (Slagverk).I 1969 utvidet bandet med organisten Dag Gundersen

Vokalisten Lasse Amundsen fikk sin inspirasjon av Bjørn Eidsvåg i sine guttedager på Espevær, kor Bjørn hadde snappet opp noen "Debitels"
sanger som Bjørn lærte Lasse.Det var nok sånn rocken kom til Espevær.

Lasse reiste så til Åkra for å studere på Yrkeskolen, kor han kjapt kom i sammen med likesinnede ung-gutter med Rock`n Roll i blodet.
Repertoaret til Zero var coverlåter fra deres forbilder på den tiden, som var The Beatles, The Rolling Stones, The Animals osv.

Første spillejobben til Zero var i Skudenes på ungdomshuset 28 mars 1969. Tro det eller ei,transporten til Skudenesnes med alle instrumenter gikk med rutebussen NSB.

Den første tiden var spillejobbene var stort sett som følger: Skudesnes på fredager, Åkra på lørdager, Kopervik på søndager og Dalen på onsdager.
Etter hvert ble spillejobbene utvidet til hele distriktet inkl. Ryfylket, med åpen lastebil med både bandmedlemmer og fans.

Første besetningen til Zero Varte fra 1968 til vinteren 1972, hvor jobbsituasjonen gjorde det til at bandet ble avviklet.

Zero gjenoppstod høsten 1983, med delvis nye medlemmer ,deriblant Stella Tjøsvoll,og holdt det gående til september 1989.

Andre medlemmer i denne perioden var Roar Fagerland og Stein Folkedal på trommer, Hans Audun Jakobsen på gitar, Stein Eriksen på Keybord og Arve Svendsen som vokalist

Zero har hatt opptredener sammen med Hanne Krogh, Åge Samuelsen, The Swingen Blue Jeans (UK), Stein Ingebrigtsen, Finn Kalvik og Åse Kleveland.

Bildegalleri