Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Aleksander Zetterstrøm

Etablert/født: 2001

Aleksander Zetterstrøm er en fiolinist fra Sandnes.

Fra første fiolintime har instrumentet vært Aleksanders store lidenskap. I starten var han involvert med Suzuki-programmet i Stavanger , hvor de fikk opplæring av Kjersti Aurbakken. Her fikk Zetterstrøm utviklet musikkgleden, både som lytter og utøver.

Aleksander har gått gjennom kurs som Norsk Ungdomssymfoniorkester, Ung Filharmoni, Rogaland Ungdomssymfoniorkester og ensemblet 1B1. Gjennom disse har han turnert i inn og utland. Zetterstrøm har spilt for blant annet HKH Kong Harald og kongefamilien og for tidligere forsvarsminister Ine Eriksen Søreide . Han har fremført Holbergsuiten til Grieg på toppen av Preikestolen og Requiem av Mozart i Stavanger Konserthus.

Zetterstrøm har lenge vært en del av Unge Talenter Bjergsted. Han har vært konsertmester, gruppeleder og solist for programmets strykeorkester. Aleksander har vært en del av Equinors «Morgendagens helter» og orkestertalent i Stavanger Symfoniorkester.

Zetterstrøm har hatt mesterklasser og spilt konserter med musikere som Arve Tellefsen, Stephan Barrat-Due, Anne Shih, Soon-Mi Chung, Michael Foyle, Hu Kun, Felix Andrievsky, Gabrielle Lester, Detlef Hanh, Eszter Haffner, Nina Sivachenko og dratt på kurs i utlandet.

Aleksander har blitt tilbudt plass på Royal Academy of Music i London.