Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Antarctica

Etablert/født: 1998
Virksom: 1998 -2005

Antarctica var et metalband fra Egersund.

Bandet startet opp under navnet Requiem . Sjangeren var black/death metal, inspirert av band som Edge of Sanity og Slayer.

Grunnstammen var Frode Ramsland (gitar), Morten Skogen (trommer, synth) og Rune Andreassen (bass,vokal). Ramsland og Skogen sto for melodier, mens Andreassen skrev tekster. Musikken lå i den mørkere siden av metallen. Andre medlemmer var Tom H. Bode , Arvid Bukkøy.

Debuten “Bulder fra Nord” kom i 1999. Produsent og inspirator var Geir Edvardsen, kjent fra band som Fiasko, Rusty Axes, Hatred, Hypocrite , Vorvolaka. Det vakte noe oppsikt da et av medlemmene stilte opp i lokalpressen med en torshammer og et pentagram. Blant annet kom det inn et leserbrev om at man måtte holde det onde i sjakk.

Etter dette tok Antarctica en pause grunnet militærtjeneste. Bandet kom sammen igjen i 2001. Geir Solli ble ny bassist, og Andreassen konsentrerte seg om vokalen.

På bandets andre album "Erasing mankind" la de om stil , samt skiftet over til engelske tekster. Det ble spilt inn i Mansion Studio

Ken Ove Johansen fra dizHarmony var med i Antarctica i en periode.

Antarctica hadde en periode base i Røyken, Viken.De la opp i 2005. Noen av medlemmene gikk videre til Shaarimoth og Disiplin.

Bildegalleri

Kilder

Dalane Tidene