Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Arild Mjaaland er en musikkarbeider fra Sandnes,

Mjaaland fant tidlig ut at musikk burde være en viktig del av livet. Gjennom sin oppvekst på Sandnes skulle han etterhvert utvikle en genuin interesse for popmusikk, men også korpsmusikken skulle få en spesiell betydning. Arild begynte sin korpskarriere i Sandnes Skolekorps, før han i sine ungdomsår også begynte i Sverre Sigurdson Musikkorps.

Arild valgte å fortsette sin gang gjennom skoleverket på det som den gang ble kalt realgymnaset, og hadde etter dette valget mellom en fortsatt fordypning i realfag og videre satsing på musikken. Han valgte det siste, og dermed bar det videre til konservatoriet, hvor han hadde trombone som sitt hovedinstrument. Arild spiller imidlertid på flere strenger, og behersker både saksofon og gitar sammen med en lang rekke andre instrumenter. Han har blant annet spilt i gruppen Bacata.

Det er det kreative miljøet på Lundehaugen videregående skole som er kulissene til daglig. Arild underviser nemlig på musikk-, dans- og dramalinjen ved skolen, men bruker også mye tid på å arrangere musikk. Han har derfor hatt en finger med i mye av den musikken som har stått på Klepp Hornmusikk sin repertoarliste de siste årene, og med sin sprudlende og friske stil står utfordringene i kø for de fleste instrumentgruppene. Også publikum har fått sitt å tygge på enkelte ganger.

Foruten undervisning og arrangering av musikk har Arild gjennom de siste drøyt 20 årene også brukt mye tid på dirigere. Som dirigent fulgte Arild sine egne fotspor gjennom korpsbevegelsen, og startet på sin dirigentkarriere i Sandnes Skolekorps. Senere overtok han også taktstokken i Sverre Sigurdson Musikkorps, der han for øvrig ble værende i over 10 år. Nå er det derimot Klepp Hornmusikk som gjelder, i tillegg til at han også dirigerer Sandved Skolekorps. Han har også jobbet med Sandnes Storband og Sandnes Klarinettkor.

Det er etterhvert få musikkutøvere i Rogaland som ikke på en eller annen måte har hatt noe med Arild Mjaaland å gjøre. Både som lærer, instruktør, dirigent og arrangør har han stadig en finger med i spillet, og for sin store innsats for musikklivet i Rogaland mottok Arild også Honnørprisen 2004 fra Sandnes Sparebanks Musikkfond.

Bildegalleri