Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bacata

Etablert/født: 1969
Virksom: 1969 -1972

Bacata ble startet i 1969. Navnet kom av forbokstavene til medlemmene i bandet.

De som var med var Bernhard Askeland (gitar), Carl Fredrik «Colli» Anda (slagverk), Arild Mjaaland (trombone), Jan Terje Gjerdevik (trompet), Arvid Axberg (tangenter) og Andreas Lien (bass). Senere kom Alf Gunnar Skjæveland med på trommer.

De fleste bandmedlemmene hadde sin bakgrunn i Sandnes skolekorps. Guttene kjøpte instrumenter for konfirmasjonspengene og hadde sin aller første spilling i forbindelse med Sandnes skolekorps sitt 50-årsjubileum i Turnhallen. Til premieren sponset Ø-Klær flotte spilledrakter til hele bandet. Etter dette ble det mye spilling på turnhallen, samt en rekke andre steder, som for eksempel ungdomsklubber og i brylluper.

Til tross for at guttene den gang bare var seksten år, mens aldersgrensen for å komme inn på dansene var tjue år, gikk det likevel greit.

Selv om bandet bestod av unge musikere, var det voksenmusikk de spilte. Noen av favorittene var James Last og Herb Albert, noe besetningen passet bra til. Etter to – tre år ble de en del utskiftninger i bandet, navnet ble endret til Mushroom Group.

Bildegalleri

Kilder

Det swinger på Sandnes