Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Arnold Bokfink Band (ABB) fra Vindafjord startet opp i 1973.

Arnold Bokfink Band er fra Sandeid, men bandet har også hatt medlemmer fra Karmøy og Odda. Besetningen består av erfarne musikere. I en periode hadde de fire vokalister, noe som bydde på mangfold og styrke. De startet opp som Electric Fuss , men det nye navnet ble inspirert av bandet Arman Sumpe, og medlemmene laget bokfink logoen selv. Øvingslokalene varierte , og mye av tiden spilte de hjemme hos brødrene Toresen. Dette skapte samhold og glede. Brødrene ble bitt av musikkbasillen etter en onkel kom hjem med plater av Beatles og Rolling Stones fra Amerika .Siden oppstarten har ABB hatt flere opphold og skifte av medlemmer.

Arnold Bokfink Band spiller selvkomponert rock + coverlåter fra for eksempel Creedence Clearwater Revival, Dire Straits, Neil Young, Rolling Stones, Siff The Tears, Bruce Springsteen, The Kinks, Led Zeppelin

Tidlig i karrieren ble de beskrevet som å ha en «Stavanger sound» ala Stavangerensemblet. . ABB går innom flere stilarter fra lettere musikk til rytmisk hardrock og punk. Tekstene er på dialekt. Som publikumsfavoritter, er aldri bandet fornøyd før tilskuerne er gode og svette.

I 1985 deltok ABB på «Live Aid «for Afrika i Ølen. I anledning dette komponerte noen av medlemmene melodi til låten «Syng en sang for Afrika», med tekst av TM Toresen og Åsmund Kalstveit. I denne perioden vant bandet også 1. pris i en musikkonkurranse for beste selvkomponerte sang. Samme år gikk bandet ut på en turné mellom Odda og Stavanger, hvor de selv la inn 500.000 kr.

I 1986 deltok de sammen med andre lokale krefter på Vindafjord «Rockelag» sin kassett.

I 1992 skaffet ABB sin egen buss, som gjorde konsertmulighetene større. Dermed ble dette starten på bandets travleste periode.

Arnold Bokfink Bands primusmotor, Tor Magnus Toresen, døde brått i 2014. Men dette betydde ikke slutten på deres planlagte comeback. Med et arkiv på 200 låter, ble det i 2018 ble det bestemt at de skulle gi ut sitt første album. Mange av tekstene var signert Tor Magnus Toresen. Vokalist/keyboardist Reinhardt Toresen døde i 2023

Trommeslager Tryggve Toresen er far til singer-songwriter Maria Toresen.

Medlemmer som er eller har vært med i ABB:
Tor Magnus Toresen-gitar, piano, vokal (døde i 2014)
Reinhardt Toresen-keyboard, vokal, munnspill
Tryggve Toresen-slagverk
Trond Helge Knutsen -slagverk
Gunnar Haga-gitar, kor
Glen Tore Bjørkhaug-bass
Ingvald Alvseike- gitar, vokal
Johs (Johannes) Alme-bass, vokal
Kjetil Ulland-bass
Anders Lunde-bass
Odd Oppsal-bass
Odd Inge Apeland-bass
Leif Grøtte-bass
Arne Haugen-trommer
Roy Henning Hansen-trommer
Jon Ørnes-gitar, sang
Trygve Berg-gitar, sang
Rune Rødne-keyboard

Knut Bjarne Bjørkhaug har vært ABBs faste lydmann og sjåfør siden starten.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebook

Bildegalleri

Kilder

Grannar

Hardanger Folkeblad

Haugesunds Avis

Reverbnation

Stavanger Aftenblad