Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Arnt Dahl var en skuespiller og sanger fra Stavanger.

Arnt Dahls familie drev et kjent pianofirma i Stavanger, hvor han selv jobbet som ung. Hans hvite hårvekst hadde i utgangspunktet ikke noe med alderen å gjøre, siden det hadde bakgrunn i en hormonell tilstand.

Arnt Dahl var fra ung alder kunstnerisk interessert, men ville ikke satse fult på et yrke som ikke var økonomisk gunstig. Derfor ble det mange år i hotellbransjen i Oslo og Narvik. Arnt kunne dog ikke la de skrå bredder ligge, og ble en drivende kraft i lokale amatørteatre.

Etter mange år i Hålogaland, vendte Dahl nesen tilbake mot Stavanger i 1969. Han ble da profesjonell skuespiller. Den første oppgaven var som kneipverten Mordstja i musikalen «Spelemann på taket». Dahl spilte senere i musikalske stykker/operetter som «Maktå på Straen» (i rollen som Børe) , «My Fair Lady», «Den skjønne Helene», «Min søster og jeg», «Gråt ,mitt elskede land», «Guys and dolls»

Arnt Dahl er far til kunstner Vibeke Fuglsang-Damgaard. Han sto på Stavangers scene til langt utover pensjonsalder. Arnt Dahl ble husket som en scenekunstner som brakte stor glede til publikummet.

Bildegalleri

Kilder

Rogalands Avis

Stavanger Aftenblad

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙