Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Arnt Dahl (1911-1988)

Etablert/født: 1911

Arnt Dahl var en skuespiller og sanger fra Stavanger.

Arnt Dahls familie drev et kjent pianofirma i Stavanger, hvor han selv jobbet som ung. Hans hvite hårvekst hadde i utgangspunktet ikke noe med alderen å gjøre, siden det hadde bakgrunn i en hormonell tilstand.

Arnt Dahl var fra ung alder kunstnerisk interessert, men ville ikke satse fult på et yrke som ikke var økonomisk gunstig. Derfor ble det mange år i hotellbransjen i Oslo og Narvik. Arnt kunne dog ikke la de skrå bredder ligge, og ble en drivende kraft i lokale amatørteatre.

Etter mange år i Hålogaland, vendte Dahl nesen tilbake mot Stavanger i 1969. Han ble da profesjonell skuespiller. Den første oppgaven var som kneipverten Mordstja i musikalen «Spelemann på taket». Dahl spilte senere i musikalske stykker/operetter som «Maktå på Straen» (i rollen som Børe) , «My Fair Lady», «Den skjønne Helene», «Min søster og jeg», «Gråt ,mitt elskede land», «Guys and dolls»

Arnt Dahl er far til kunstner Vibeke Fuglsang-Damgaard. Han sto på Stavangers scene til langt utover pensjonsalder. Arnt Dahl ble husket som en scenekunstner som brakte stor glede til publikummet.

Bildegalleri

Kilder

Rogalands Avis

Stavanger Aftenblad