Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Johannes Joner er en skuespiller,sanger og regissør, .født 1. november 1958 i Haugesund, vokst opp i Stavanger

Johannes Joner vokste opp på Tjensvoll, men snakker ikke stavangersk.Hans far var den profilerte teateranmelderen og kulturjournalisten Knut Joner.. Søsteren Annerut har også vært aktiv som skuespiller.Johannes er onkel til skuespilleren Kristoffer Joner, far til skuespiller Knut Søder Joner og stemmeskuespiller/sanger Selma Søder Joner, samt fetter til komponist/musiker Sverre Indris Joner.

Johannes Joner var med i Bjørn Endreson/Edith Ottosens barneteater. Her var han med i musikalske stykker som Askepott og Lillemus-Mei.

Johannes Joner gikk på Kongsgård fra 1974 til 1977, og var en del av teatermiljøet Iduns Julekomedie. Her spilte Joner blant annet rollen som Syvrin i Maktå på Straen, og han ble headhuntet for å spille samme rolle på Rogaland Teater.

Joner har deltatt på flere barneplater og vært dub/sangstemme i Disneyfilmer som 101 Dalmatinere " "Peter Pan"og live-action versjonene av "Skjønnheten og Udyret", "Pinocchio" .,serien "Boken om Ole Brumm" samt andre animasjonsfilmer som "Veien til Eldorado", "Pingvinen og lykkestenen", "Hjelp, jeg er en fisk"

Johannes Joner har hatt hovedroller i musikaler som Cole Porters Anything Goes (1990) og brødrene George og Ira Gershwins Crazy For You (1995)..Har også spilt i de musikalske stykkene Guys and Dolls,Oliver, Mysteriet Myrna Verp

Joner spilte i og var medforfatter til "Sound of Music"-parodien "Sound of Musvik".Har medvirket som tekstforfatter/medlem i showgruppen "Leifene". Sammen med Kristofffer Joner og Sverre Indris Joner lagde han det musikalske barneshowet Joner & Joner & Joner.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Utgivelser

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙