Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Mushroom Group

Etablert/født: 1973
Virksom: 1973 -1976

Mushroom Group ble startet i 1973.

De fleste medlemmene kom fra Bacata, som da var historie. De som var med fra starten var Eirik Djuve (gitar, sang), Arild Mjaaland (saksofon, trombone og sang), Jan Terje Gjerdevik (trompet og sang), Jostein Soma (trommer), Arvid Axberg (orgel, sang) og Andreas Lien (bass,sang). I tillegg fikk de med seg Aud Karin Eikeland og Jone Tytingsvåg som vokalister.

De ble ganske snart populære og spilte flere ganger i uka – blant annet svært mye på ungdomsklubbene rundt om i distriktet. Senere ble Axberg erstattet av Øystein Helgesen, mens Alf Gunnar Skjæveland kom inn for Soma.

Bandet var eller med i staben til Torger Flatlands Music Productions, sammen med en rekke band fra hele Østlandet og Sørlandet. Dette var nok en av årsakene til at de fikk spillejobber langt utover Jæren Stavanger-distriktet, Sørlandet og oppover til Bømlo og Stord.

Mushroom Group spilte rock, i tillegg til pop, listepop, norsktopp og litt gammeldans etter behov. Ellers la bandet vekt på å spille litt annen musikk en det de andre gjorde.

I 1974 ble de to vokalistene erstattet av Nina Askeland fra Stavanger og Atle Hansen fra Stord, som var med i et års tid. I denne perioden spilte de opp til fem-seks ganger i uka.

Mushroom Group sluttet av et stykke ut i 1976, og noen av medlemmene ble senere med i Friendship.

Bildegalleri

Kilder

Det swinger på Sandnes

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙