Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Baderingen

Etablert/født: 1993

Ungdomsband fra Tjensvoll som var aktive på 90-tallet.

I 1993 ble fem musikkinteresserte ungdomsskoleelever ved Gosen lei av at utfoldelsen av talentene begrenset seg til sang i dusjen og klimpring under dyna etter sengetid. De drømte om å starte et band. Noen av medlemmene hadde tidligere spilt i The Hooligans.

Gitaristene Ørjan og Endre slo seg sammen med noen andre, og begynte å øve i kjellerstua til sistnevnte. Etter frafall av noen medlemmer og diverse kriser, fikk de til slutt samlet en gjeng som fant tonen. Det begynte å gå oppover.

Bandet startet under navnet Sweet & Sour. De måtte skifte da et annet band het det samme. Disse ble senere til Polly. Under øvingene ble Baderingen bare bedre og bedre. Musikken deres var ganske sukkersøt til å begynne med, men ble etter hvert mer rocka.

Etter bandet begynte å ha konserter, fikk de fort oppmerksomhet. Ved påsketider i 1994 fikk de tilbud om lokale i «Kjelleren» på Tjensvoll bydelshus, og dermed kom de også med i RUF-prosjektet til Stavanger kommune. Dette fikk Baderingen noen skritt videre, for eksempel ble noen av sangene deres utgitt på CD.

Besetning: Sist kjente: Endre Dambo (gitar), Gølin Maria Ramstad (sang), Bjørnar Knudsen (bass), Ørjan Eskeland (gitar) og Bernt Yngve Kvam (trommer)

Andre: Johan Roumimper -vokal (senere kjent i Stavangers hip hop miljø som DJ Pang. Gikk bort i 2015) , Svein Olav Kersbergen -bass

Relaterte band : Elak, Wellington, Third Avenue, Sleepyard, Detached, Nicoteenagers

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙