Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Polly

Etablert/født: 1989
Virksom: 1989 -1996

Polly var et rockeband fra Stavanger.

En øving med 7 mann i bomberommet til Tastaveden ungdomsskole ble starten på det som skulle bli bandet Polly. I starten var det bare gjestegitarister, med alt det rare det medførte.

Bandets musikkstil i 89-90 var punk/grunge. Band som Sex Pistols, Raga Rockers, Guns n Roses og Nirvana var favorittene. Bandet øvde hos «Bjarte Bassisten» en hel sommerferie, der de covret Nirvanas album «Bleach». Alderen for de fire medlemmene var da «Jan Ivar Kulsrud 4 Klasse" "Ole Norås 5 klasse" "Stian Thorstensen 6 Klasse" og "Bjarte Garlid 6 Klasse».

Gruppen øvde på Byhaug kaféen- i 1-2 år, før de fikk tilbud om å flytte over til Tasta Fritidsklubb. På samme tid startet "Rocke Verksted" av Frode Johannessen (Grus, Wasted Youth, Popface) og Michael Vince (Grus, Wasted Youth, Popface). Det unge bandet fikk et godt støtteapparat rundt seg. De utviklet seg musikalsk, og sluttet å spille andres låter. Det ble også anledning til å få et navn, "Sweet&Sour" (etter et Uncle Bens produkt som satt på en hylle i øvingsrommet).» Simple Life" var en av deres første egenproduserte låter.

Ungdomsbandet laget nok låter til å komme en demo. De spilte konserter rundt i distriktet på fritidsklubber og utesteder. Grunnet sin unge alder, måtte de ofte ha tilsyn under spillejobbene.

Bandet holdt mange opptredener under navnet "Sweet&Sour". Men Før en tilsetning på Gosen skole, møtte de et annet en annen gruppe fra Madlamark/Tjensvoll med samme navn. Siden Norås hadde funnet på navnet flere måneder før disse, så de måtte skifte navn. Det ble Baderingen. Gruppen spilte flere konserter med disse, Kriminelle Dredonger og andre Tjensvollband. «Sweet&Sour» bestemte seg senere for å skifte navn. Det ble til «Frost», siden det var kaldt i været den dagen.

De spilte noen konserter under dette navnet, blant annet under Aids rock på Hundvåg. Så ble de til Polly (oppkalt etter peanøttene, ikke Nirvana-sangen). Rundt 1992 entret de Gunnar Tønnesens Klepp Lydstudio, for å spille inn demoen «Simple Life». Etter dette ble det mange spillejobber i regi av Tasta fritidsklubb, Stavanger Kommune og dem selv. Gruppen hadde skaffet seg egen lyd-og lysmann fra Teipen Media Senter. Deres gode venn og nabo Alexander Tønnessen ble manager. De spilte mange plasser rundt i Stavangerområdet som for eksempel på Aids Rock på Hundvåg, 2 ganger i Sandve Parken 2 ganger (Wayne stock) pluss (Sandnes Festivalen Trøkk 16) + mye mer.

Polly vant Ungdommens kulturmønstring 2 ganger. I 1993 gikk de inn i Mansion Lydstudio, med pengestøtte fra Statoil. Øyvind Grødem. De var et av fire band som var med på en demokassett fra Tasta fritidsklubb. Polly bidro med tre sanger, siden de hadde mest erfaring.

Polly rakk og spille inn 2 og en halv demoer. Den siste ble aldri fullført, siden bandet ble oppløst på dette tidspunktet. Frode Johannessen bidro på innspillingen til denne (?).

En konsertdemo ble spilt inn i kjelleren på Teipen Media Senter i løpet av en sommerferie. Polly spilte inn 3 musikkvideoer. Av den ble bare «Bike» mikset i rett format. De to andre, Stuck" og "Hate", ble vist på rocke lokalen 2 ganger i 93. Muligens fordi Polly ødela mye rekvisita som stod i kjelleren på Teipen Media under innspillingen. Dette var unge og opprørske pønkere.
Pollys siste øving foregikk i 1996 I kjelleren på Silketrykk i Østre Bydel.

Bildegalleri

Kilder