Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Detached

Etablert/født: 1993
Virksom: 1991 -1995

Detached var det første Straight Edge Hardcore bandet i Stavanger.

Starten på bandet var 1991, da Oliver Kersbergen og Kjetil Aasen startet å spille sammen etter førstnevntes band, The Hooligans , ble oppløst.

De fikk med Eirik Nag på trommer og spillte som trio en god stund under navn som Zombie Planet og Deadbeat. Rundt 1993 skiftet gruppa navn til Detached. I starten gikk det i mer tradisjonell punk, med coverlåter som Sympathy for the devil ,samt Kersbergens første egenkomponerte låt Down In The Underground, som stammet fra Hooligans-tiden.

Et år senere ble Olivers bror Svein Olav med på bass og Even Skaar ble med i 1994. Skaar hadde gode kontakter innen Straight Edge/HC miljøet.

Detached begynte å spille mye rundt på bygde miljøet på vestlandet. Da gjerne til litt rølpete publikum.
Gruppen ga ut en demo som het The Last Waltz det året den og inneholdt 6 låter. Da hadde de beveget seg i en litt mer progressiv retning med låter som Waiting for The Fall. Den preg på Kersbergen-brødrenes forhold til mer tradisjonell rock, spesielt Led Zeppelin.

Detached fortsatte å spille mye live og deres største konsert var på Kongsberg Hardcore Festival Februar 1995 og ble godt mottatt. Kanskje pga de skilte seg litt ut fra Blitz pønk og Straight edge HC. Året etter spilte de en serie konserter med Lash Out.

Detached fikk med Stig Anderson som rytmegitarist, da gitar soloer ble viktigere i lydbildet.

Desverre skapte Straight Edge livsstilen problemer, da nå tre av medlemmene ikke fulgte denne. Musikalsk ble det også problematisk da Kjetil og Even ville spille mer ortodoks Straight Edge HC. De dannet da From Within .Begge band ble representert på Rattus Norwegicus utgitt på Snack Ohm Tapes. Detached med Killed For fashion og tidligere nevnte Down In The Underground.

Bandet skapte dessverre furore under en konsert i forbindelse med FN`s 50 års dag. Da ble det til slåsskamp mellom medlemmer av bandet og de ble kastet av scenen. Dermed holdt de en avskjedskonsert på Mølla i Sandnes på slutten av året.

Medlemmer:

Kjetil Aasen-vokal

Oliver Kersbergen-gitar

Svein Kersbergen-bass

Even Skår-trommer

Opplev musikken

Soundcloud

Bildegalleri

Kilder

Oliver Kersbergen