Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Beachheads

Etablert/født: 2013

Beachheads er et powerpop-band fra Stavanger.

Beachheads består av Børild Haughom, Marvin Nygaard, Vidar Landa og Espen Kvaløy.Medlemmene stammer fra Overthrow , Kvelertak og The Shock!. Bandet ble dannet i 2013 og musikken er inspirert av 80-talls og tidlig 90-talls punk og power pop.

Gnisten som ble til Beachheads ble tent på en turnébuss, da Kvelertak-medlemmene Vidar (gitar) og Marvin (bass) drømte om det endeløse potensialet til fuzz-gitarer, energiske trommer og velformulerte melodilinjer. De to hardtarbeidende musikerne hadde lite tid til å jobbe videre med idéen, og Beachheads var lenge like mye en drøm som et band.

Etter en demo-innspilling i 2013 teamet de opp med Stavangerbaserte Espen, en metal-trommis med hjerte for pop, og tidligere synthpop-vokalist Børild. Sammen lagde de tre singler som raskt ble plukket opp på spillelister i både norsk og britisk radio. Den plutselige suksessen og interessen kom som en overraskelse på bandet som ikke hadde noen store planer, bortsett fra å "kanskje spille inn et album en gang".Beachheads begynte å jobbe med debutalbumet sammen med produsent Frode Strømstad (I Was A KingTønes). Det kom ut i 2017.

Live er Beachheads en enorm energibombe, og de trøkker på fra start til slutt. Vokalist Børild er solid og brutal i sin fremførelse av låter med sterke og ekte budskap. Når du er på konsert med Beachheads skal det godt gjøres å ikke la seg rive med! Beachheads er av den typen band som vil følge deg igjennom livets berg-og-dalbaner, både på plate og live!

Andrealbumet "Beachheads II" kom ut 4. mars 2022.

Opplev musikken

SpotifySoundcloudYoutubeFacebookInstagram

Utgivelser