Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bertram , Leif and Gaffel

Etablert/født: 1981
Virksom: 1981 -1983

Bertram , Leif and Gaffel fra Stavanger spilte drivende og humørfylt rock.

En mørk høstkveld 1241 ble Snorre Sturlasson snikmyrdet . Dette var bakgrunnen for etableringen av Bertram, Leif and Gaffel. Dette utviklet seg til et erfarent rockeband som spilte munter og glad musikk. Under mottoet «Plekter i maden, bass i spinaten» lagde de nær alle melodier tekster og arrangementer selv .

Bandet besto av fem perfekte medlemmer og en tredjerangs manager i Gagif Semad Gruppen var aktive ved oppstarten av Stavanger Rockleklubb.

Betram, Leif and Gaffel hadde en live-turne på Bryne sammen med Det Pene Bæn og Oppslutning som det dessverre ikke finnes opptak av.

Angående turneen i 1982: "Erindringer fra scenekanten" av Arild I.Olsson
Graffiti-bandet Bertram Leif & Gaffel dro våren 1982 på turne til Bryne. Det vil si; Bertram, Leif & Gaffel minus trommeslageren «Lagersjef Nilsen», dro på turne til Bryne. Dermed var det ambiøse bandet i en alvorlig knipe. Fra scenen på danseplanet på Bryne måtte vokalisten «Tekanden Aud» krype til korset: - Finnes det en trommeslager i salen? spurte han. Dessverre fantes det ingen, men etter en lang og pinlig pause meldte en av de innfødte seg frivillig: «Æg he aldre spelt tromme, men æg he lyst».
I punkens ånd slapp han selvsagt til, og konserten ble et høydepunkt i Bertram, Leif & Gaffels karriere. Så vellykket ble turneen at manageren «Gagif Semad» så seg nødt til å slå av strømmen for å få bandet av scenen.

Rollene:
Manager Gagif Semad-Tor Henrik Hodnefjell
Dji Ændersen:Jørgen Andersen -bass
Tekanden Aud: Jan Vaaland Johannessen
Fanden: Kjetil Erevik -rytmegitar
Leif Hendriks: Gerhard Ersdal -sologitar

Audien: Audun Castro-trommer

Tidligere:

Gunnar Andersen -trommer

Lagersjef Nilsen: Ståle Schjelderup -trommer

Bildegalleri

Kilder

Tekst nesten fritt hentet fra fanzinen Sus over Stavanger (Kjell Arne Sandvik)

Gerhard Ersdal

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙