Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Ongane i Gadå var en teater -revy og musikkgruppe fra Stavanger som startet i 1982. Tekster var på kav rogalandsk.

Ongane i Gadå debuterte med revyen « I klemmå» 8. oktober 1983, med selskrevne tekster og egenkomponert musikk . De fleste av medlemmene hadde bakgrunn fra skoleteateret. Målet var å slå Løgnaslaget som Stavangers revykonger. Pål Mangor Kvammen var «hovedarkitekt», men de andre i besetningen bidro godt.

Som selve navnet sa, så ble det rettet slagferdig humor mot både det ene og det andre i denne revyen. Her fikk alt fra kirkens menn til lokalpolitikere gjennomgå. Men Ongane i Gadå var bestemte på å unngå den billigere typen morsomheter. Det ledsagende orkesteret bar navnet Too Te (forkortelse av The Out of Tune Ensemble).

Høsten 1984 startet Ongane i Gadå å skrive på en ny revy. Her fikk de hjelp av Kjetil Høegh, Anders Bru og Gunnar Roalkvam. Dette ble «De Glade 80». I 1985 kom « Et herligt marakkels» . Her gikk det i finurligheter som usynlige menn, antiterrorpoliti og helbredelsespredikanter, harselering med nynazisme, norsk film og ressurssparing. Dessverre opnådde den ikke samme suksessen, og revygruppa ble nedlagt.

Ongane i Gadå utviklet seg senere til Stavanger Revyteater.

Disse var med i Ongane i Gadå/ også medregnet musikere:
Pål Mangor Kvammen
Roar Kjølv Jenssen
Ådne Mauritzen
Torkjel Ravndal
Gro Vareberg
Marit Mathisen
Ståle Shjelderup
Morten Øvrebekk
Jan M. Gilje
Arvid Monsen

Tom Mortensen

Arild Olsson
Frank Brodahl
Arve Monsen
Øyvind Rasmussen
Elisabeth Solum
Jan Magne Gilje

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

Rogalands avis