Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Elin Furubotn

Etablert/født: 1990
Virksom: 2012

Elin Furubotn, sanger, musiker og låtskriver, født 01.01.1963 i Tydal, Sør-Trøndelag.

Hun startet tidlig med musikk og startet gruppa Søstrene Furubotn sammen med sine søstre, og hadde også sitt eget Elin Furubotn-band på 90 tallet. Og hun deltok også på platen og musikk-videoen All Of Us, sammen med Stavangers mest kjente artister i forbindelse med Bob Geldofs innsamlingsaksjon Band Aid i 1985.

Furubotn sin solodebut ble plata [Tikk Takk] fra 1999. Hun lager enkel visepop og synger om «... det hverdagslige. Det kan være både store og små ting som vi omgir oss med i hverdagen. Tekstene baserer jeg på egne erfaringer, opplevelser og ting jeg ser. Av og til kan kun en setning jeg hører være nok til å gi inspirasjon», som hun selv har sagt det til Rogalands Avis.

Hele sju år etter debuten, i 2006 fulgte hun opp med albumet [Villhund] på plateselskapet Tylden & co. Her ble hun blant andre akkompagnert av [Eivin One Pedersen] på trekkspill, [Morten Mølster] på el-gitar, [Tor Mathisrud] på kontrabass, [Bodhild Mathisrud] på cello, [Gjertrud Økland] på fiolin, Kjell Jensen på bass og [Gaute Risa] på trommer.

I 2008 ga hun ut albumet [Det som e nå], produsert av Erik Hillestad for Kirkelig Kulturverksted. Dette albumet ble kåret til en av fem beste norske album i 2008 i NRK programmet "Norsk på norsk".

15. juni 2009 slapp hun sitt fjerde, og hittil siste studioalbum, Ein tanke unna.Plata ble spilt inn både i Hetland kirke i Stavanger og i Kulturkirken Jakob på Grünerløkka i Oslo. Fra dette albumet ble melodien «I det stille» A-listet på NRK P1. Hun opptrådte ved NRK 1 Sommeråpent i juli 2009 med sangen En smak av himmel. Medvirkende på albumet er bl.a.Alexander Flottve (på gitar), Gunhild Seim (trompet), Rune Arnesen(trommer) og Gjermund Silseth(kontrabass).

Hun har også vært med på å skrive teaterforestilling Alt i orden, som ble oppført som gjestespill ved Rogaland Teater i 2000. Hun var med i kabaretten Adle kan snofla sammen med [Per Inge Torkelsen] i 2004, der hun bidro med tekst og musikk. Og i 2001 komponerte hun, sammen med Tormod Eikill, filmmusikken til kortfilmen Feil nummer av Vigdis Nielsen.

I 2006 turnerte hun med Jan Eggum på hans sommerturne, og opptrådte med egne låter. Hun har også hatt dobbelkonserter sammen med Ole Paus.

Hun ble invitert til Tyskland i nov.2009,for å ha konsert sammen med [Tor Yttredal] på saxofon. Etter konserten ble hun invitert for å holde konsert på en Musikkfestival i Tyskland (Kusten) i mai 2010.

Sagt om EIN TANKE UNNA: Dette er en kvalitetsplate. Løp og kjøp!(NRK P1). Upretensiøst visealbum. Dagbladets anbefaling;Nært og fint, Hun stresser ikke, gjør som hun vil, er den hun er.(Østlendingen) Ei plate å leve lenge på (Vårt Land)

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙