Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Anne Furubotn

Etablert/født: 1967
Virksom: 2012

Stavangerartisten Anne kommer fra et hjem der både sangbøker og instrumenter stadig ble utslitt og måtte fornyes.

Fra å synge bordverset femstemt sammen med søstrene sine, Kristi og Elin , farget hun håret svart og spillte bassgitar i punkeband som ungdom. Sammen utgjorde de trioen Søstrene Furubotn. Anne var ellerm involvert i prosjekter som Gargoyles, Crane, The Christmas Experience.

Så lenge hun kan huske har hun komponert sanger og vært opptatt av musikk og harmonier. Hun skriver om hverdagen og de nære ting, og da hun ble mor , var det naturlig å komponere sanger rettet mot barn og familier. Mange av tekstene hennes er ordrette gjengivelser fra ting hennes barn har sagt. Som tekstforfatter har hun blitt kalt barnas Bjørn Eidsvåg, en ung Bob Dylan, finurlig som Tønes. Alle liker å bli tatt på alvor i følelsene sine, og med et skråblikk på barns og familiers hverdag tar hun deg med inn i en verden med forelskelse, middagsmatlaging og tivoliopplevelser Arrangementene er post punk- pop inspirert som hos The Cure, rampete som Karius og Baktus og Elvis Costello, smoothe som Cardigans og Portishead.

Hun kom ut med sitt første album BESTEMME SELV i 2013. Mange av låtene ligger på spilleliste på NRK Super. I 2014 kom hun ut med singelen BESTEFAR, og våren 2015 kom singelen TIVOLI som fikk terninkast fem i aftenbladet. Begge disse låtene er også på Spilleliste i NRK, og hun er for tiden en av de mest spillte artistene i radio. I September er hun plateaktuell igjen med albumet HUSKE DU MAMMA? Albumet er spillt inn i Stella Polaris Studio i London. Produsent Øyvind Aamli (The Voice UK, Tom Jones, Kylie Minouge). Trommer Leo Cameron Sutherland har vært på spillelister i London på lik linje med Massisve Attack og Amy Winehouse. Fiolin Liz Chi Yen Liew (Moby).

Anne spiller konserter for store og små; Tungeneskonserten sammen med Stein Torleif Bjella og Tønes, Stavanger konserthus og Statoilkonserten, der hun fikk med seg 8000 til å nyse og synge med. Store og små arrangement, noen ganger alene med gitar andre ganger med ulike musikere. Hun har lang erfaring med å jobbe med barn og musikk, både som musikkpedagog i barnehager og skoler, og som dirigent i barnekor både i Norge og London. Musikken blir jevnlig testet ut på barna, og ofte inluderer hun barn med opp på scenen, for å gjøre konsertene enda mer levende, intime og ærlige.

Anne sin musikk treffer på flere plan, og fenger hele familien, og musikken hennes kan spilles på langtur i bil uten at noen blir svett i ørene, men tvert imot synger med.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookTwitter X

Bildegalleri

Lenker

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙