Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

All Of Us

Etablert/født: 1985
Virksom: 1985

All Of Us var Stavanger-regionens svar på stjernelagene i USA og England som sang og samlet penger inn til Afrika.

Norge skulle senere lage sin egen nasjonale sang, «Sammen for livet», men i Stavanger hadde de altså noe ganske eget.

Da Bob Geldof dro i gang Band Aid-innsamlingen for Afrika etter å ha lansert sangen «Do They Know It's Christmas» julen 1984, fikk Per Røise i Stavanger ideen å lage en helt egen sang i Stavanger, spille den inn med kjente lokale artister, lage en video og la alle pengene gå til Afrika. Samtidig ble det holdt årlig støttekonsert for Afrika i Stavanger, en tradisjon som holdt seg flere år etter at det hadde stilnet de fleste andre steder.

Røises sang het "From All Of Us», og i tillegg til Røises to døtre Marianne og Elisabeth er disse artistene med:

Den store bedriften var å få videoen sendt på den internasjonale Live Aid-natten i juli 1985. Da ble den lansert som «Norges bidrag».

Suksessen førte først til platen From All Of Us, som ble rimelig bra mottatt. Men da gjengen så kom med en oppfølger, Together, rant begeret over for mange i det norske musikkmiljøet. De, anført av Helge Gaarder, hevdet at Stavanger-gjengen prøvde å skaffe seg en karriere på Afrika-engasjementet sitt.

«Supergruppen» ble oppløst. Per Røise fikk æren av å skrive Mia Gundersens MGP-bidrag året etter, Eg vett ka eg vil, en låt som mest huskes for Mias antrekk, som moren sydde av en rød voksduk.

Bildegalleri