Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Erling Røisum var en musiker og pedagog fra Haugesund. Han hadde stor betydning for musikklivet i både hjembyen og hovedstaden.

Erling Røisum var født i Haugesund, og vokste, utenom et lite opphold i Arendal, opp her.Røisum viste tidlig musikalske interesser. Han startet opp som kornettist i Scharffs skolekorps. Han var ellers en veldig dyktig fiolinist, og spilte trompet.

Erling fikk senere undervisning i orgelspill og musikk i Bergen. Erling fikk organiststillinger i hjembyen og Stavanger.
Røisum var glad i å virke som kinomusiker i begge byer, blant annet i Festiviteten Kinos Forsterkede Ensemble og den siste trioen som spilte ved forestillinger i Haugesund. Han dirigerte også flere orkestre i hjembyen.

Erling Røisum flyttet til Oslo i 1934 hvor hans startet et virke som teatermusiker blant annet ved Nationaltheatret og Edderkoppen.

Senere ble Røisum lærer og musikkpedagog ved flere skoler i Oslo/Bærum-distriktet, samt en periode vikar som musikkpedagog ved lærerskolen i Nesna. Han dirigerte Bærum Orkesterforening, var dirigent for lærerorkesteret i Oslo. Erling var med på mange konsertoppesetninger, blant annet åpningen av det Østlandske lærerstevnet.

Erling Røisum ble kjent for sin dyktighet som musiker og pedagog. Han ble i Oslo livet ut, men holdt god kontakt med venner og slekt i Haugesund.

Bildegalleri

Kilder

Haugesunds Avis

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙