Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Frankie Boy

Etablert/født: 1960
Virksom: 1985 -1992

Frankie Boy var artistnavnet til Frank Robert Abelseth fra Vikedal.

I 1985 fikk Frank Robert Abelseth etter lukrativt tilbud fra et plateselskap, som angikk et soloalbum. Dette ble slutten på det populære danseorkesteret Hårek, og Abelseth tok artistnavnet Frankie Boy. De andre Hårek-medlemmene ble til Crazy Business. Samarbeidet sluttet derimot ikke, siden de akkompagnerte Abelseth om behovet var der, som for eksempel på hans første utgivelse «Step by Step». Han gjorde også opptredener alene , med musikk på opptak.

«Step by Step» ble spilt inn i Stavangerstudioet Staccato med Asle Nilsen som produsent . Abelseth sto for tekst og musikk selv. Alle låtene, utenom «Ut på livet» , gikk på engelsk. Det var også rom for et et religiøst tema i «It's time to say goodbye». I tilegg til sine vennene fra Hårek, fik Frankie Boy hjelp av Sigvart Dagsland og Rita Eriksen. Stilen var tidsriktig synthbasert popmusikk. Det kom ut på Melody Records .

I 1986 var Abelseth med på å starte det lokale «Rockelaget» , og deltok på deres utgivelse «Vindafjordkassetten» .

I 1988 begynte Frankie Boy å samarbeide med Egil Eldøen med nye utgivelser. I desember dette året kom temaalbumet «Ein av guttane» den «enkle» bygdegutten «Jens» som havnet på et av byens diskoteker. Albumet ble spilt inn i Fitjarbaserte Scan Digital, og distribuert av Grappa. Abelseth beskrev selv plata som en blanding mellom rap og «Fisking i Valdres». Det lå et revypreg over det hele. Studiomusikere var duoen Face To Face , Tor Magnus Toresen og Jørgen Skeie. DJ-en Roberto satte en spiss på det hele. Igjen sto Abelseth for ord og melodier. Lanseringskonserten på diskoteket «Betzy» i Haugesund ble en festlig affære for de fremmøtte. Samen med musikken ble det mimeshow og en sketsj.

Frankie Boy samarbeidet med Face to Face videre utover 90-tallet. Abelseth ga ikke ut flere plater under dette navnet, men la ikke musikken på hylla.

Bildegalleri

Kilder

Rogalands avis

Haugesunds Avis

Bergens Tidene

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙