Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Asle Kjetil Nilsen, opprinnelig fra Stord,var en allsidig og høyt respektert kunstner. Han hadde lang fartstid innen diverse band siden barneårene. Han var også musikalsk leder på Rogaland Teater.

Med sitt absolutte gehør, sin perfeksjonisme, stadig på jakt etter harmonier, som om han ville erte sine medspillere, ble han ofte gjenstand for måpende beundring. Det stod ikke i notene det Asle spilte.

Som mangeårig musikalsk leder på Rogaland Teater, hadde han ansvaret for en rekke musikaler. Der var han en mester i å få mye ut av sine musikere. De likte å spille sammen med den uortodokse luringen. Han ga skuespillerne god støtte, og dirigerte med den ene hånden, mens de knubbete fingrene på den andre danset opp og ned på diverse tangentinstrumenter. Han stod for det meste når han var i aksjon.Asle var også en talentfull trompetist.

Asle ble også brukt mye utenfor teateret, i nær sagt alle sammenhenger. Enten som studiomusiker, eller leder for revyorkestre og kabareter. På toppen av det hele, var han nok den eneste som kunne ta baklengs salto mot pianokrakken før han med nesa i sky spilte «Til Elise».

Bildegalleri

Kilder

Minneord