Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Kulturjournalist Haakon Larsen var en aktiv bidragsyter innen Haugesunds punk og new wave miljø på 80-tallet, både som skribent, fotograf og musiker. Kjent som en eksepsjonelt god låtskriver, er Larsen sett på som drivkraft i Im Nebel og The Colors Turned Red.

Som musikkjournalist/redaktør, var Haakon Larsen aktiv i Haugesunds Avis, samt sine egne fanziner Baksnakk og Mutasjon. Han var drivkraft bak kassettselskapet Mutasjon. Larsen var også primusmotor i Haugesund Rockeklubb.

Haakon Larsen begynte å spille piano da han var fem år gammel, og hadde undervisning i instrumentet frem til han ble 10 år. I tolvårsalderen skiftet Haakon instrument til gitar. Hans første band var nyrockgruppa Blister, hvor Haakon fant på navnet

Haakon Larsen var en drivkraft i det dystre post-punk bandet Im Nebel. Dette utviklet seg til pophåpet The Colors Turned Red, som nærmest utkonkurrerte A-ha. Her var Haakon Larsen den primære låtskriveren og leder.

Haakon Larsen var med da The Colors Turned Red ble gjenforent. Med stor sett samme besetning ga de ut et album under navnet Duel in the sun.

Haakon Larsen var gitarist i Helge Martin Framnes sine bandprosjekter Framous og Wholy Martin.

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenbald

Haugesunds Avis