Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

The Colors Turned Red

Etablert/født: 1986
Virksom: 1986

The Colors Turned Red fra Haugesund, et av landets mest bejublede band på slutten av 1980-tallet .Smart popmusikk, med sting og energi i uttrykket. De ble oppøst i 1988, men har gjenoppstått flere ganger.

Det hele begynte med new wave bandet Blister. Så ble det post-punk bandet Im Nebel, før de ble mye mer poporienterte i The Colors Turned Red.

Besetning
Johnny Hazard – vokal
Haakon Larsen – gitar, vokal, låtskriver
Bengt Hansen – keyboards, vokal
Morten Jackman – trommer

Ketil Torgersen – bass (1986-2022)

Ketil Andersen-bass (2022-)

Våren 1986 hoppet Haakon Larsen av arkitektstudier i Trondheim og bandet bestemte seg for å satse for fullt. BEAT-redaktør Tom Skjeklesæther skrev en panegyrisk anmeldelse av The Colors Turned Reds "debutkonsert" på Sardine's i Oslo, og bandet ble tilbudt platekontrakt av både PolyGram og danske Mega Records. De valgte å skrive under for sistnevnte – som fristet med stor, internasjonal satsning.

På nyåret i 1987 åpnet Colors-låten "After Ages" A-siden på albumet A BEAT Generation, utgitt av musikkavisa BEAT. Albumet ble lansert på Aker Brygge med The Colors Turned Red som eneste band på scenen.

Innspillingen av bandets første album startet i november 1987, i Megas eget studio i København. Tre måneder senere var tolv låter ferdig mikset, og ”The Big Balloon”/”Smouldering” ble sluppet på 7"-singel. "De spiser a-ha til frokost" skrev Torgrim Eggen i sin BEAT-anmeldelse. I april 1988 kom albumet The Colors Turned Red både på LP og CD. Mottakelsen var overveldende:

"Tidenes beste norske plate på engelsk," konkluderte Kjetil Rolness i sin Nye Takter-anmeldelse.

"Alt stemmer: Låtene. Sangen. Produksjonen. LP-en inneholder den ene låten bedre enn den andre," mente Geir Flatøe i Stavanger Aftenblad.

"Oppfinnsomheten, den umiddelbare friskheten, og ikke minst de gode melodiene, gjør dem uslåelige," skrev Øyvind Thuestad i Rogalands Avis.

Egil Houeland slo fast i Haugesunds Avis at dette var platen Haugesund hadde ventet på i 20 år.

På tross av null annonsering og elendig distribusjon (Mega Records skiftet norsk distributør uka etter utgivelsen), lå The Colors Turned Red fire uker på VG-listas topp 20, med en 16. plass som beste plassering. Bandet spilte på Kalvøyafestivalen (sammen med Leonard Cohen, a-ha, The Rainmakers, deLillos og Eva Dahlgren) og opptrådde under Amanda-showet på NRK-TV.

Men internt i bandet begynte det å skurre. Etter en dårlig organisert Nord-Norge-turné, kunngjorde bandet i desember 1988 at de skulle oppløses. Romjula '88 tok Colors avskjed med utsolgte konserter i Festiviteten i Haugesund og Folken i Stavanger.

Det skulle gå 16 år før The Colors Turned Red offisielt spilte sammen igjen. Dette skjedde under en konsertforestilling som markerte Haugesund bys 150 års jubileum – på Byscenen i Haugesund i mai 2004. 2. juledag samme år, og på samme scene, holdt bandet full comebackkonsert for 600 publikummere. I forkant fikk de en radiohit med "Back By Christmas", utgitt på Stavanger-selskapet CCAPs juleplate "(Not Just) Another X-mas Album".

Våren 2005 gav de ut en firespors cd-singel, Summer EP, anført av radiohiten "New California". I 2006 kom albumet All The Way Up. Så ble det stille rundt The Colors Turned Red – inntil de i april 2013 relanserer debutalbumet på vinyl/CD og i alle digitale kanaler, med kraftig forbedret, remastret lyd. For anledningen vil bandet framføre hele albumet i kronologisk rekkefølge på Martinique i Stavanger, Høvleriet i Haugesund og Café Mono i Oslo.

Hazard, Larsen og Jackman er også medlemmer av bandet Duel In The Sun, som i 2011 slapp albumet Duel In The Sun – og singlene "Smile Again" og "You Know What" – på eget selskap, Solid Goal!. Produsent Bjørn Fløystad er også sentralt medlem av Duel In The Sun.

I 2022 kom The Colors Turned Red med et nytt album , "As If We Owned The World". Ketil Torgersen hadde ikke mulighet til å spille bass på dette albumet, så Ketil Andersen steppet inn. Samme år kom Erik Valebrokk ut med en bok om bandet.

Opplev musikken

SpotifySoundcloudYoutubeFacebookInstagram

Bildegalleri

Kilder

Internett
http://www.facebook.com/groups/thecolorsturnedred/
http://no.wikipedia.org/wiki/The_Colors_Turned_Red

Bok
Vormedal, Tor Inge: Historien om Haugalandet 1980-tallet