Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bengt Olav Hansen er en musiker og lærer fra Haugesund.

Hansen har vært ansatt som pianolærer ved Oslo musikk og kulturskole siden 2002, og underviser også privat foruten å være konsulent ved Nasjonalbiblioteket, avd. Musikk- og filmbiblioteket (Mediateket), samt frilans musiker og arrangør.

Utdannelse: Toneheim folkehøgskole (1989-90), Cand.Mag. fra Agder musikkonservatorium, Kristiansand (1990-94) og Cand.Philol med hovedfag i musikk fra Universitetet i Oslo (1993-97).

Som musiker har Hansen vært medlem av bl.a. bandene Kviiin, Mausoleum Im Nebel, The Colors Turned Red, Månen , Ketil & The KippersFramous og Wholy Martin. Han har dermed medvirket på en rekke plateinnspillinger, deriblant også som gjestemusiker i Wunderkammer.

Hansen har bidratt med musikk til langfilmen Loop (2005) og kortfilmen Solitaire (2004). De siste par årene har han virket som konsertmusiker og arrangør for bl.a. cellisten og vokalisten Paulin Voss. Høsten 2011 gjennomførte og ledet Hansen en tur for OMKs klaverseksjon til Kesckemet, Ungarn og Raiding, Østerrike. Turen var arrangert i anledning Franz Liszts 200 årsjubileum, og innbefattet også kurs i Zoltàn Kodàlys pedagogiske prinsipper.