Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Stavangerbasert duo som kombinerer arabisk folkemusikk og elektronisk musikk.

Khaled Habeeb (oud) og John Derek Bishop (live-sampling) er en duo som kombinerer arabisk folkemusikk og elektronisk musikk. Musikken de skaper sammen er improvisert med røtter i tradisjonell arabisk musikk og ambient eksperimentell elektronisk musikk.

De har tidligere spilt sammen på Victoria Nasjonale Jazzscene (Oslo), Punkt Festival (Kristiansand), Riksscenen (Oslo), Sølvberget (Stavanger) og Folken (Stavanger).


“Den eggende lyden fra ouden gjør meg rett i ryggen. Habeeb spiller med følelse og romsans. Det er luft og åpenhet i det som kommer, noe som tydeliggjør hva det er. Bishop omskaper og utvikler, og det er godt å høre hvordan de to lytter til hverandre. Bishop gjenbruker oud-spillet på kreative måter og varter opp med lydrariteter som setter eventyr i samspillet. Dette er smakfullt. Balansen mellom Habeebs melodiøse tilnærming og Bishops utfordrende tilsvar, er god. Stoffet deres er enkelt å ta seg inn i. Langsomheten råder. Det vakre trenger ikke å bli sleipt. Når elektronikken mørkner og blir nattåpen, påvirker det hvordan ouduttrykket oppfattes. De to gjør hverandre større. Det er fint å høre hvordan Bishops forvrengte lyder ikke tar seg til rette, men tjener helheten. At begge evner å holde tilbake, er en seier for musikken deres. Det er deilig med musikk som er dyssende, uten at den gjør deg søvnig.”
Anmeldelse av konsert på Punkt Festival 2023 av Arild R. Andersen — www.jazzinorge.no

Opplev musikken

Youtube