Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

John Derek Bishop/Tortusa

Etablert/født: 1985
Virksom: 2012

Elektronisk musikkprodusent og musiker fra Stavanger.

Tortusa er en norsk-amerikansk elektronikamusiker og komponist fra Stavanger. Han trekker inspirasjon fra både jazz og klassisk musikk, så vel som elektronisk samtidsmusikk. Hans komposisjonelle metode ligger nært opptil måten visuelle kollasje-kunstnere arbeider på. En hjørnestein i Tortusas produksjon er selve klangen og strukturen i lydbildet. Han leter etter lyder som er utenom det vanlige, og manipulerer sansene til lytteren.

Musikken hans er stemningsfull og plasserer lytteren i ulike emosjonelle tilstander. Han oppsøker meditative tilstander mens han arbeider frem komposisjonene, og søker etter en dyptliggende forbindelse med vibrasjonene i klangen og selve opplevelsen i det å komponere. Han er sterkt inspirert av organiske lyder og rytmer, og han transformerer og smelter sammen disse ved hjelp av både digital og akustisk bearbeidelse og lyddesign.

Han har tidligere laget kollasjer av Bodhild Vossgård fra Stavanger Symfoniorkester, indierock-artisten Sebastian Waldejer, jazzbandet Moskus, The Paper Pilots, Violet Dream og flere andre. Han fremfører ofte live, og han har spilt på den elektroniske musikkfestivalen NuMusic i Stavanger.

I flere år har Bishop komponert for, og opptrådt sammen med, moderne danse- og performance-forestillinger i Norge, England og Frankrike. Han har laget musikk for kortfilmene «Limerence», «Hyperspace» og «Across the dreams».
Ved siden av musikken, jobber Bishop med fotografi. Fotografiene hans er fra naturen, men transformert, via digital bilderedigering, til å bli noe annerledes og unikt. Dette tilsvarer metodikken han bruker når han skaper musikk, der organiske lydkilder blir bearbeidet med elektronisk utstyr.

Opplev musikken

SpotifySoundcloudYoutubeFacebookInstagram