Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Hansen/Halvorsen Kvintett

Etablert/født: 2012

Simen Kiil Halvorsen og Trond Kallevåg Hansen er bandledere og låtskrivere i dette bandet. Komposisjonene er en fusjon av de nye amerikanske hip hop og jazzretningene sammen med velkjent nordisk jazz og visesang.

Etter å ha hørt og spilt mye musikk sammen ble trompetist Simen Kiil Halvorsen og gitarist Trond Kallevåg Hansen fort enige om å forme en kvintett sammen. På tross av forskjellige musikalske bakgrunner innad i bandet har de funnet en musikalsk retning som lar seg inspirere av alt fra norsk visemusikk til nyere jazz-retninger.

Definerte låter med fokus på tydelighet, form og sterke melodier blir utgangspunkt for organisk samspill og improvisasjon. Håndverk forholdsvis hentet fra amerikanske jazztradisjoner fylles med estetikken hentet fra egne trakter, som Kenneth Sivertsen med sine vakre og skjøre melodier. Ellers kan en nevne et både satt og improviserende musikalsk landskap som beveger seg brått og overraskende. Harde groover og kompleks harmonikk gir god plass til de sangbare og definerte melodiene.

Medlemmer:
Trompet: Simen Kiil Halvorsen
Gitar: Trond Kallevåg Hansen
Tangenter: Anders Gleditsch
Bass: Simen Ytre-Arne
Trommer: Raymond Lavik

Se også: Ludwig 13,Dalawang,Accoy,Simen Kiil Halvorsen & Alexander Hoholm duoNarada, Adlib,Fee Foo Yeah, Alloy, Odel, Jord og Jern, Kiil og Bue, Past Present

Lenker

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙