Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

John Ingvar Skåtøy (1969-2023)

Etablert/født: 1969

John Ingvar Skåtøy fra Egersund var en sentral kraft innen musikkmiljøet i Rogaland, både som bandmusiker og bookingsjef. Han ble beskrevet som en musiker til hjerterota.

John Ingvar Skåtøy var egersunder, men flyttet til Stavanger på begynnelsen av 90-tallet. Her ble han fort en viktig del av byens musikkmiljø.

Ved siviltjenesten på Folken, som medlem av studentenes musikkforening, var Skåtøy med på å få større band som Motörhead og Skunk Anansie . Han var bookingansvarlig her i mange år.

I 2004 var John Ingvar en stor del av arrangeringen til Elton Johns konsert i Stavanger. Dette var byens første stadionkonsert.

John Ingvar Skåtøy var sentral i å få i gang Pulpit Rock festivalen i Bjergstedparken.

I en periode jobbet Skåtøy som rådgiver i Stavanger kommunes kulturavdeling.

John Ingvar Skåtøy jobbet innen en annen kommunalavdeling i de siste årene, men var fremdeles aktiv i å arrangere konserter og musikalske arrangementer.

Som trommeslager, startet John Ingvar Skåtøy opp i egersundsbandet Fiasko. Senere ble dette heavy metal bandene Rusty Axes , Eternal og Hatred, hvor han også var vokalist.Etter Skåtøy kontaktet Kjell Undheim til å bli deres vokalist, ble bandet til Love Psycho, og endelig Pawnshop.

John Ingvar Skåtøy blir husket som en av de som var med på å gjøre Stavanger til en viktig musikkby, med sitt store nettverk og kreative, gode personlighet. Skåtøy virket også som en solid støtte for dem som kom inn i stillinger etter ham

Opplev musikken

Youtube

Bildegalleri

Lenker

Kilder

Minneord i Stavanger Aftenblad ved Kine Hult