Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Haugesund Janitsjarorkester (HJO)

Etablert/født: 1919

HJO er et Wind Band (Symphonic Band) eller på norsk, "Janitsjar" orkester som kanskje skulle vært kalt blåseorkester istedet ....

Den 18. mars 1919 ble Musikkorpset Haugarland startet. Det var G. M. Scharff som tok initiativet, og han dirigerte korpset det første året.Medlemmene kom fra guttemusikkorpset og øvelsene ble holdt på Breidablik skole. Dirigenter har vært bla G. M. Scharff, Anton Knutsen,Jacob Tangsjø, Ingarth Rojahn, Lorentz Reitan, Henning Aase, Bjarne Dankel og Mathias Folgerø.

Med i det første styret var Johannes Skoge, Alf Skogland, Lars Thorsen, Thore Svensbø, Karl Helgesen og Petter Westerlund, sistnevnte er korpsets grand old man i dag. I 1927 gikk Haugesund Kommunekorps og Haugarland sammen og dannet Haugesund Janitsjarorkester med Ingarth Rojahn som dirigent. I 1928 ble korpset delt, men navnet ble beholdt.

Korpset spilte første gang offentlig 17. mai 1919, og den første konserten ble holdt 22. april 1921.

Korpset var med som arrangør av 1. Vestlandske Musikkstevne i Haugesund 1925 og har siden tatt del i samtlige stevner.Det har også vært forbundets representasjonskorps på Hordalands Musikkorps stevner i 1927, 1930 og 1931.I byens musikkliv har korpset tatt aktiv del, og sommeren 1954 var det stadig i ilden under byens 100 års jubileum.

Kameratskapet innen korpset har hele tiden vært enestående, sommerturene til Hardanger og Sogn og turene til badestedene på Karmøy,har alltid vært meget populære. Instrumentene er korpsets eiendom. Uniformene er marineblå jakke, benklær og lue,og med sølvbrodert emblem på jakkens brystlomme.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙