Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Jan Zahl

Etablert/født: 1969

Kulturjournalist Jan Zahl skrev i 2006 historien om Kaizers Orchestra «Kontroll på kontinentet». Han er storebror til bandets gitarist, Geir Zahl. Jan har selv spilt i rockeband.

Beskrivelse av Kontroll på kontinentet:

"Historien om Kaizers Orchestra i en gjennom-designet bok med bilder i verdensklasse. Rock.n roll i stort format. Kontroll på kontinentet er historien om Kaizers Orchestra, om veien fra kjellerstuen på Bryne til folkehavet på utendørskonserter i Europa, der de fremdeles synger på klingende jærsk og banker på oljefat, alt innrammet av deres umiskjennelige skittenrøffe, karnevaleske estetikk.Forfatter Jan Zahl er bror til gitaristen i bandet, Geir Zahl. Han har vært på veien med Kaizers Orchestra i månedsvis, og rapporterer fra turnélivet samt forteller historien om hvordan bandet ble til. Fotograf Paal Audestad har enda flere turnédøgn i kroppen og resultatet er blitt en svart-hvitt-serie av usedvanlig høy kvalitet.Boken får et stort format der det er lagt stor vekt på design. Dette blir selvsagt en gavebok for fansen . men også en bok for musikkinteresserte fra Haugesund til Flekkefjord, ja til og med det blaserte hovedstadspublikummet vil neppe kunne unngå å bli nysgjerrig."

Jan Zahl er gift med sangeren Britt-Synnøve Johansen. Han er bror av musiker Geir Zahl, som spiller i Kaizers Orchestra.Jan Zahl har selv vært gitarist/vokalist/keyboardist i bandene Reckless og Mystery.

Bildegalleri

Lenker