Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Britt-Synnøve Johansen

Etablert/født: 1970
Virksom: 1989

Norsk artist, født 23. juni 1970 i Haugesund, oppvokst på Karmøy. Utøvende artist siden hun representerte Norge i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1989. Kjent for sine tolkninger av Edith Piafs musikk og en mye brukt musikalartist.

Oppvekst
Fra 2004 til 2007 bodde hun i Oslo, men er nå etablert med base i Stavanger.

Musikalsk bakgrunn
Britt-Synnøve begynte å synge i kor da hun var 7 år gammel. I 1987 vant hun landsfinalen i talentkonkurransen ”Talent ’87”.

Sjanger – typisk for artisten
Britt-Synnøve har en bred musikalsk spennvidde, fra jazz og viser, via Edith Piaf til tango og musikaler. Hun er en fremragende liveartist med en fantastisk tilstedeværelse. På mange måter en Norges Edith Piaf; den lille kvinnen med den store stemmen. Formidling og kommunikasjon med publikum er blant hennes sterke sider som artist.

Gjennombrudd/høydepunkter
Britt-Synnøve Johansen ble kjent for det allmenne publikum i Norge etter at hun som 19-åring vant den norske Melodi Grand Prix-finalen i 1989. Siden da har hun vært utøvende artist og har arbeidet i mange ulike sjangere. Blant artister, band og orkestre hun har samarbeidet med, kan nevnes Delbert McLinton, Don Wise, Ole Paus, Vamp, Kongelige Norske Marines Musikkorps og Stavanger Symfoniorkester.

Et høydepunkt i Britt-Synnøves karriere har vært hennes forbindelse med Edith Piafs melodier og tekster. I 2001 oversatte hun mange av tekstene til karmøydialekt og Piaf-kabareten hun laget ble en enorm suksess fram mot høsten 2002. Rundt 15.000 personer på Vest- og Østlandet så forestillingen. I 2002 ble sangene utgitt på albumet Mot himmelen i Paris – Piaf på norsk.

Suksessen inspirerte henne til en ny forestilling; En livsnyters bekjennelser, og denne var hun på veien med våren 2004 med Kulturkompaniet as som ansvarlig for produksjonen og Birgit Amalie Nilsen som ansvarlig for manus og regi. Siden har musikken fra forestillingen blitt presentert på konserter.

Johansen er etter hvert blitt en erfaren og mye brukt skuespiller og musikalartist og hun har flere ganger vært engasjert ved Haugesund Teater, Rogaland Teater og ulike friteatergrupper.

I 2003 og 2004 deltok hun i Bømlo Musikklaugs oppsetninger i Moster Amfi på Bømlo, og hadde rollen Eponine i Les Misérables. Blant andre artister var Helge Jordal, Heine Totland og Rein Alexander.

I regi av Turboteatret spilte hun i 2003/2004 Ann Katarin Rosenblad i Vreeswijk-forestillingen Ballader och Grimascher. Denne ble spilt i Bergen, Stavanger og Nøtterøy. Andre skuespillere her var blant andre Helge Jordal, Claudia Scott og Steinar Thorsen.

I 2005 spilte hun rollen som Carmen i forestillingen ved samme navn på Rogaland Teater.

På Haugesund Teater hadde hun i 2007 en av hovedrollene i Vamp-musikalen ”Hallo-Adjø”, sammen med blant andre Jon Eikemo, Helge Jordal og Elisabeth Moberg. Denne ble også framført i Sandnes kulturhus.

Britt-Synnøve har også skrevet og spilt i ulike humorkabareter. Sammen med Toni Gundersen framførte hun To jenter – ein opplevelse (1998), Tri jenter – og resten i smågodt (2000) og Tri jenter – på chili (2002), stort sett i Rogaland. Sammen med Espen Hana skrev og spilte hun i humorkabaretene Plask i 2005 og Bris i 2006.

I 2000-2002 turnerte hun i Oslo, Hedmark og Agder-fylkene som Rita i barneforestillingen Rødt lys.

Til Teaterfestivalen i Ålesund ’01 framførte hun en egenskrevet Taube-kabaret sammen med Halvor Lillesund på trekkspill.

Britt-Synnøves stemme er å høre i Benedicte Orvungs film Strengt hemmelig fra 2010. Hun spilte Eva i kortfilmen Adam og Eva, og i 1999 spilte skrev og produserte hun kortfilmen Villi sammen med Siv Lysell.

På Rogaland Teater har hun hatt ulike roller, blant annet som sersjant Petra i Ungen av Oskar Braaten, og flere roller i Schrooge – en julefortelling. Hun spilte også Gertie i My Fair Lady, sammen med blant andre Mia Gundersen. Gertie finnes ikke i originaloppsetningen, og var spesiallaget for Britt-Synnøve.

Britt-Synnøve gav ut Skyt meg med tre roser – Tango på norsk i 20xx. Plata ble spilt inn i Stefanus-kirken på Jæren og ble produsert av Janove Ottesen i Kaizers Orchestra. Med seg på plata hadde hun noen av landets beste tangomusikere:

Håkon Magnar Skogstad – flygel
Andreas Rokseth – bandoneon
Tor Jaran Apold – fiolin
Ole Amund Gjersvik – bass

I Kulturbyåret 2008 spilte Britt-Synnøve Johansen hovedrollen som Cecilie i musikalen Byterminalen av Håkon Berge og Gunnar Roalkvam. Den ble framført, som navnet sier, i Byterminalen i Stavanger, sammen med blant andre Erik Røe, Espen Hana, Stavanger Symfonikor og Stavanger Symfoniorkester. Den ble senere sendt på tv.

Våren 2009 spilte hun Nancy i musikalen Oliver i Sandnes kulturhus. Andre skuespillere her var blant andre Elisabeth Moberg og Jørgen Langhelle.

Britt-Synnøve Johansen har også samarbeidet med Hanne Sørvaag og Randi Tytingvåg.

Høsten 2012 hadde hun en av hovedrollene i stykket Helter på Haugesund Teater, der Darren Royston hadde regien og Odin Staveland komponerte musikken.

Våren 2013 har hun rollen som den hjertegode Grace Farrell i musikalen Annie i Sandnes Kulturhus.

Utmerkelser
I 2007 ble hun av NRK Rogalands lyttere kåret til Rogalands vakreste stemme.

Diskografi
God morgen, 1990
Mot himmelen i Paris – Piaf på norsk, 2002
Skyt meg med tre roser – Tango på norsk, 2010
Lansert digital på spansk i 2001 under tittelen Beleame con tres rosas

Opplev musikken

SpotifySoundcloudYoutubeFacebookInstagram

Bildegalleri

Lenker

Hjemmeside
http://www.brittsynnove.no/

Til albumet Skyt meg med tre roser – Tango på norsk
http://www.treroser.com/