Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Karianne Arntzen Band

Etablert/født: 2005
Virksom: 2006

Visepopjazzbandet Karianne Arntzen Band debuterte med egenarrangert konsert i Valbergtårnet februar 2005, under by:Larm Stavanger. Konserten resulterte i lokale presseoppslag og nye spilleoppdrag for bandet. Sommeren 2005 spilte de på talentscenen på festivalen Norwegian Wood. Året som fulgte hadde de et 30-talls konserter.

Etter noen demo-runder gikk KAB i studio januar 2007 og spilte inn debutalbumet I går kveld, som ble utgitt på labelen Via Music oktober 2007 med påfølgende releasekonsert på Folken 7.november 2007. Platen høstet meget gode kritikker hos flere musikkjournalister. I tillegg ble platen trukket frem som en audiofil perle i det skandinaviske lydmagasinet Fidelity, samt brukt som testplate for lydanlegg i bladet Lyd og bilde.

Karianne Arntzen Band har spilt mye lokalt, i tillegg til opptredener på Viser ved Kanalen (support for Hellbillies, Lillebjørn Nilsen m. fl.), Herr Nilsen i Oslo, samt en konsert på Glenghuset i Sarpsborg som ble strålende mottatt av lokalavisens anmelder. Debutalbumet inneholder duetten Oss to, med Jan Ingvar Toft, en låt som fikk rotasjon på NRK P1. I mai 2008 gjorde bandet en felleskonsert i Sandnes sammen med Jan Eggum, hvor Karianne og bandet backet Eggum på seks av hans låter. Bandet er vanskelig å sette i bås, derav sjangervalget visepopjazz. Noe av det nærmeste de har kommet en sammenlikning, er i Dagsavisen sin anmeldelse av debutplaten: "Nå kan kafèen på hjørnet med fordel bytte ut Bo Kaspers Orkester med Karianne Arntzen Band".

Oppfølgeralbumet Sant ble innspilt i Stefanuskirka på Jæren (Nærland) i 2010 og kom ut på samme selskap som debutalbumet (Via Music) i april 2011. Bandet hadde releasekonsert i Folken, med påfølgende turnè. Albumet inneholder blant annet et duett med Jan Eggum.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙