Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Kids Like Us

Etablert/født: 1997
Virksom: 1997 -2003

Stavangergruppen Kids Like Us steg opp fra asken til metal/hardcorebandet Frame.

Tre av fire medlemmer fra Frame dannet Kids Like Us i 1997. Bandmedlemmene var mellom 17 til 24 år, samt Straight Edge og vegetarianer eller veganer på den tiden.Noen av dem hadde også spilt i band som The Mile Markers, The Union Policy og Detached.

Etter å ha holdt noen konserter, kom bandet med en selvutgitt demo, “Myself. Friends. Family”, i mars 1998. Musikken gikk i melodisk, energisk og rask old school hardcore, inspirert av band som Turning Point, Youth of Today og Atari. Tekstene prøvde å sende gjennom et budskap om positivitet og respekt, men på samme tid igjen gi rom for personlige tolkninger. Demoen ble veldig godt mottatt. Senere dette året, tilbød Commitment Records seg å gi ut en 7 " singel for dem, noe som Kids Like Us gladelig takket ja til.

I november 1998 Kids Like Us gikk i studio for å spille inn sanger til singelen- 4 nye og noen låter fra demoen ble re-innspilt. De skulle også representere Norge på Commitment Records samling «Truth Alone Triumphs». Dessverre ble ingen av partene fornøyde med resultatet, og materielle måtte mikses på ny. Litt etter bestemte noen av medlemmene seg for å gi opp Straight Edge – kulturen.

Kids Like Us spilte inn en selvtitulert 10 "/ MCD på det norske selskapet Primitive Records i mai 2001. To av disse sangene ble utgitt på et hvitt cover / white label promo split-7" (med The Team Spirit, også fra Norge), for å selge på sin første Europaturné den sommeren. Selv om noen problemer oppstod under reisen, ble den en stor suksess. . De opptrådte blant annet på Fluff fest i Tsjekkia og Lep Fest i Belgia.

Våren 2002 ble en 10 "/ MCD sluppet på Primitive Records. I løpet av sommeren holdt Kids Like Us en ny turné, som brakte dem over hele Europa.

Kids Like Us besto av Steinar Sirevåg på vokal, Even Skår på trommer, Kristian Gundersen på gitar og Thomas S. Larssen på bass. I begynnelsen av 2002, fikk bandet en til gitarist, Jone Gravdal.

På grunn av de andre aktivitetene til bandmedlemmene tok opp mye tid, og noen av dem flyttet til andre byer, bestemte bandet seg for å legge opp i begynnelsen av 2003. Siden da har medlemmene spilt i band som for eksempel: Death Is Not Glamorous, Damage Control, Datarock, the first cut, driD og I.O.U. De holdt en gjenforeningskonsert i 2007.

Opplev musikken

Youtube

Bildegalleri

Lenker