Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

MJM Band

Etablert/født: 1952
Virksom: 1952 -1955

MJM Band ble startet av Magne Voll (trekkspill), Jan Oftedal fra Stavanger (gitar, plystring) og Mikael Falkowsky på trommer.

Navnet MJM var forbokstavene i fornavnene til bandmedlemmene. Magne Voll startet sin karriere allerede som fjortenåring, da han blant var med på leikarring på Voll. Han var med å starte MJM året etter.

Det var ikke andre faste med i orkesteret, men tidvis opptrådte de med andre musikanter, blant annet på en skolespilling ved St. Svithun i Stavanger.

MJM var populære og spilte rundt om på hele Jæren. Andre steder de holdt konserter var: Idun på Hinna, Roklubben i Stavanger og på Buøy. De opptrådte med mange kjente artister, blant annet Jan Høiland og Søstrene Lien. I 1955 sa Voll takk for seg, og startet Metronom. Jan Oftedal fortsatte i midlertidig i MJM og fikk med seg nye musikere fra Stavanger/Sandnes, blant andre Ansgar Ullenes og gitarist Per Larsen. Noe senere skiftet de navn til Starlight, et Stavanger orkester som vekker gode minner for enhver danseglad ungdom på sekstitallet.

Bildegalleri

Kilder

Det swinger på Sandnes