Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Richard Hoel (1940-2015)

Etablert/født: 1940
Virksom: 1955 -2014

Richard Attree Winder Hoel spilte trommer i legendariske stavangerband som Starlight, Johnny Band og Starfighters.Han var også vokalist i flere danseorkestre.

Richards familie flyttet til Finnmark da han var 8 år gammel. Der lærte en klassekamerat ham å spille trommer.

I 1954 kom Richard tilbake til Stavanger. Han lurte seg ut på Hinna-dansene for å se hvordan orkesteret spilte. Da han begynte på Svithun gymnas kom han i kontakt med andre musikkinteresserte og var med på å starte gruppen Cracy Rhytm Boys. Bandet spilte rundt i distriktet. Høydepunktet var folkefesten i Bjergsted. De var egentlig for unge til å spille der, men fikk tilsyn av Richards far.

Senere gikk han til M.J. M Band og Starlight. I 1964 ble han headhuntet av Johnny Band, og det var da karrieren tok av for alvor. Guttene øvde hver mandag og spilte gjerne fra onsdag til søndag. 1.mai, 17.mai, Nordsjømessen og pressefesten var de største arrangementene, men bandet spilte også til dans rundt hele distriktet. Om somrene turnerte de på Sørlandet. I 1965 under en konsert på Park Hotell i Sandefjord , fikk Johnny Band oppdrag fra Odd Gryte om å spille direkte på NRK. Blant annet skulle Åse Kleveland være med på sendingen. Under generalprøven til forestillingen spilte de «Ola var fra Sandefjord» for første gang Gryte mente dette kom til å bli en stor landeplage, noe han fikk rett i.

Johnny Band-perioden tok slutt i 1970.Deretter ble det bandene Starfighters, Bjørn Helges danseband og Yngwars (som vokalist) ,før han la trommestikkene på hyllen i 2010. Da Team Klemetsen spilte på Alstor, var Richard en populær gjesteartist.

I 2014 ga Richard Hoel ut en egen slagerparade med seg selv som vokalist.Han døde året etter

Bildegalleri

Kilder

Artikkel fra Stavanger Aftenblad 2.mai 2014

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙