Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

«Mørkets Engler» er en grøssermusikal-serie laget av Stavangerbaserte Follies Revyproduksjoner.

Første oppsetning av «Mørkets Engler» var i 2011. Manus ble skrevet av Marius Espeland, Andreas Fyllingen og Kim Storengen. Musikk var komponert av John Gunnar Akerø, fremført av medlemmer fra Hundvåg skoles Storband. Handlingen tok for seg en gruppe ungdommer som dro ut på en kirkegård for å fortelle spøkelseshistorier. Musikalens tema dreide seg rundt aktuelle temaer som gruppepress, ungdomsopprør, svik, mobbing og kjærlighet.

Follies kom med en modernisert utgave av «Mørkets Engler» i 2017. Det var temaer som angst, utenforskap og tabu rundt homofili. Budskapet var godt, og litt moralsk. Alt var pakket inn i en grøsseraktig handling med skumle lydeffekter, hengte hunder og klovner.

I 2018 kom en ny del «Mørkets Engler 2-Historien om Judolf» spenstig musikk av blant andre Tore Pang, Espen Hana, John G. Akerø. Tidligere fotballspiller Morten Eriksen spilte hovedrollen som den mystiske gravrøveren Judolf. Sandnes-skuespiller Jørgen Langhelle, kjent fra scene, Tv og film, hadde en gjesterolle i grøssikalen. Musikalen hadde en skrekkpreget innpakning, med alvorlige temaer dårlig oppvekst, angst, ensomhet, familievold, selvskading og rus. Den var delt inn i historier som varierte fra morsomt til makabert og psykotisk. Det var blodig, med spesialeffekter helt fra Hollywood.

I 2019 kom tredjedelen «Mørkets Engler: Dødens Tjern» Denne tar for seg en skummel hyttetur hvor en gruppe tenåringsjenter forteller spøkelseshistorier. Her tas det opp temaer som spiseforstyrrelser, utestengelse, ulemper ved sosiale medier .Blod og død ble også inkludert.

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

Rogalands Avis

Sandnesposten

Follies