Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Tore Pang

Etablert/født: 1984

Tore Pang er artistnavnet til Tore Arholm Tobiassen , en rapper fra Stavanger som også er medlem av gruppa Kriminell Kunst.

Som soloartist og medlem av gruppen Kriminell Kunst har Tore Pang vært en av Rogalands mest profilerte rappere de siste årene.

I 2006 slapp Kriminell Kunst sin første utgivelse "Kriminell Mixtape" på det lokale plateselskapet Manisk Lyd. Etter dette ble det rolig rundt Kriminell Kunst en stund og Pang ga ut to solo mixtapes de påfølgende årene: "Du chenne stilen mixtape" i 2007 og "Fuck Tore Pang" i 2008. Han laget en del låter med andre artister i denne perioden bla LidoLido og Ken Ring.

Etter noen utskiftninger i Kriminell Kunst gikk gutta i studio med BVIS fra 152. Dette resulterte i EP-en "Kjøter" i 2010 og oppfølgeren "Kjøter 2.0" i 2012. De ga også ut en ren Kriminell Kunst EP som fikk navnet "Haternes Hovedstad". I 2013 ble endelig debutalbumet til Kriminell Kunst spilt inn, og platen fikk navnet "Fyssta sjevå".

I løpet av denne tiden har Kriminell Kunst mottatt prisen "Årets live-act" av Natt & Dag i 2011 og "Publikumsprisen" av Sandnes Sparebank i 2013.

I tillegg til å være artist har Tore Pang vært aktiv i hiphopmiljøet på andre måter, både ved å holde workshops, arrangere konserter, drive Xplosif Hiphop Festival og arrangere kulturutvekslinger mellom Stavanger og New York fra 2010 til 2012. Han har mottatt flere priser for sitt arbeid, bla. "Willy Oftedals ærespris" og "Kulturbonusen" i 2011, samt "Kulturbryggeren" i 2010.

Våren 2014 kom det masse ny musikk fra Tore. 29. mars slapp han
Gademix 2, som er produsert i sin helhet av Unge Wathne, og Gademix 3 kom i begynnelsen av mai.dette året.

I 2017 slapp Tore Pang singelen "1000 Tusenlapper" sammen med Izabell.

23. august 2024 slipper Tore Pang sitt første album som soloartist.

Opplev musikken

SpotifySoundcloudYoutubeFacebookInstagramTwitter X