Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Nameless Five

Etablert/født: 1969
Virksom: 1969 -1995

Nameless Five ble dannet av Hans Petter Hansen på slutten av 60-tallet. Flere år etter de ble oppløst, hadde bandet gjenforening på slutten av 80-tallet.

Hans Petter Hansen fikk start på sangkarrieren som gjestevokalist i Hank Malvin & The Hillbillys , men tok ikke over rollen som frontfigur . Han fikk heller med seg Egil Zenker, Ove Karlsen ,samt brødrene Jan og Svein Gulbrandsen for å danne bandet Nameless Five. Tore Alm spilte også keyboard her i en periode.Gruppa holdt det gående fra 1969 til 1974, og spilte til danser rundt om i Rogaland. Blant sangene de hadde på repertoaret var melodien "Venus", opprinnelig en Shockin' Blue-låt.

I 1973 var Nameless Five i ferd med å gå i oppløsning. Blant tilskuerne på en spillejobb på Hotell Alstor var Kirsti Sparboe, Benny Borg og Jan Høiland. De to hadde deltidsjobber i konkurrende plateselskaper, og Høiland trakk det lengste strået. Han fikk Hans Petter til å prøvesynge for Arne Bendiksen. Resultatet var fem års platekontrakt.

Nameless Five gjenoppsto mellom ca.1989-1995. Besetningen var da Arild Bomark, Svein Gulbrandsen, Jan Karlsen, Hans Petter Hansen, Dag Øverland og Odd Kåre Ørke.

Se også: Jernangerbandet

Kilder

Arild Bomark, Gunnar Engen med flere