Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Hank Malvin & The Hillbillys

Etablert/født: 1965
Virksom: 1970

Introduserte country & western i Stavanger, og siden i resten i av landet. Bandet ble etablert 1964-65. Frontfiguren var [Bjørn Pedersen] fra Bangarvågen på Hundvåg; det var han som var "Hank Malvin".

Bakgrunn for etablering

Da Bjørn Pedersen var 17 år gammel kom han hjem igjen til Stavanger etter en tur til sjøs. Han begynte å spille og synge og var med å starte gruppa Young Ones. Litt seinere var han også med i Starfigthers. Men han ville spille country & western og fikk med seg musikere.

Bakgrunn for navnet

Kjell Finnestad er kreditert navnet på gruppa. Hillbilliar var cowboyer, og hilbillymusikk var et begrep. Hank Malvin hørtes amerikansk ut, og er nesten likt navnet til Hank Marvin, Shadow-gitaristen.

Besetninger

Bjørn Pedersen alias Hank Malvin, var hele tiden frontfiguren i The Hillbillys. Da han etablerte bandet fikk han med seg brødrene Jan Gulbrandsen (bass) og Svein Gulbrandsen (rytme), Leif Frøiland på steel-gitar (den eneste steel-gitaristen den gangen).

Brødrene sluttet seinere og ble erstattet av Einar Asbjørnsen fra Starlight, og Kolbjørn Berg.

Gjennombrudd/høydepunkter

Hank Malvin & The Hillbillys spilte hver tirsdag i årevis på western-aften på Place Pigalle på Victoria Hotell. Publikum stilte opp i fullt cowboy-utstyr, og hvis de ikke hadde kunne de få kjøpt dette på Place Pigalle. Også bandet stilte selvsagt i cowboy-utstyr.

De ble etter hvert også etterspurt andre steder, både i Rogaland og sørover og nordover. De brukte gjerne sjøfly for å komme seg til jobbene.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙