Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Nils Økland Band

Band ledet av fiolinist Nils Økland fra Haugesund.

Nils Økland er noe så sjeldent som en vaskeekte spelemann med det ene beinet i folkemusikktradisjonen og det andre i jazzen, og likevel aldri mer enn ei fiolinbue unna barokken. Han har knirket med Christian Wallumrød ensemble og bråket med Lumen Drones. Og uansett om han spiller hardingfele, viola d’amore, gambe eller streit fiolin, er uttrykket like glødende engasjert og musikken like blodfersk.

I Nils Økland Band har han samlet et knippe musikere som heller ikke står tilbake for noen når det kommer til musikalsk vidsyn og spennvidde! Kvintetten er kjernen fra “Glødetrådar”, tingingsverket til Vossajazz i 2016, som året etter også ga ut det nydelige albumet Lysning på Hubro. Folkemusikk og norsk jazz har gått hånd i hånd i mange, mange år, og i 2020, hvor sjanger i stor grad har blitt en ren teoretisk størrelse, er de på mange måter to sider av samme sak. To veier inn til den samme musikken. Nils Økland Band går av og til den ene veien, av og til den andre, men resultatet er alltid like varmende vakkert!

Nils Økland – feler, Sigbjørn Apeland – Orgel, Rolf Erik Nystrøm – saksofon, Mats Eilertsen – bass, Per Oddvar Johansen – trommer