Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Nina Askeland er en sanger og skuespiller fra Stavanger. Hun har gitt ut et soloalbum og deltatt i Melodi Grand Prix to ganger.

Nina Askeland begynte var medlem av kirkekor i 7 år. Senere ble hun vokalist i dansebandene Mushroom Group og Afro. Ninas musikalske interesser lå dog innen jazz, funk og rock. Hun var også en del av det lokale teatermiljøet.

I 1980 deltok Nina Askeland med sangen “Rudi”, skrevet av Jan Eggum. Det endte med en tredjeplass. Askeland ble i hjembyen en periode etter dette. Hun deltok blant annet i et Beatles-show med Kjell Haave, Trygve Hagevold, Ernst Schønberg. Så førte den musikalske retningen henne til Oslo.

I 1983 kom Nina Askeland ut med albumet “Start from scratch” , hvor medlemmer fra bandet LAVA ,blåsegruppe og kor bidro. Ivar Dyrhaug, Lars Kilevold og Anne Grete Preus bidro med låt/tekstskriving. Dette ble svært godt mottatt. To av sangene var med i Laila Mikkelsens film “Snart 17”.

I 1986 deltok Nina Askeland igjen under Melodi Grand Prix med sangen “Boulevard”, skrevet av Jan Eggum og Svein Dag Hauge. Også denne gangen ble det tredjeeplass. 4.plassen gikk til en annen stavangerjente, Mia Gundersen, med sangen “Jeg vet hva jeg vil”. Stavanger var arrangørby dette året.

Nina Askeland vekslet videre mellom musikk og teater. Hun har også hatt tv/film opptredener i Venner og Fiender, 22.juli, Lilyhammer . Nina har bidratt på plater av Jan Eggum, Ung Pike Forsvunnet, LAVA og Smalhans

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri

Kilder

VG

Rogalands Avis

Dagbladet