Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Mia Gundersen

Etablert/født: 1961
Virksom: 1984

Mia Gundersen Leliënhof, sanger og skuespiller, født 27. oktober 1961 i Stavanger. Debuterte som skuespiller på Barneteateret på Rogaland Teater. Hun sang blant annet i Asfalt, før hun platedebuterte som soloartist i 1986. Har bidratt i en lang rekke filmer, teater- og musikaloppsetninger og tv-serier.

Musikalsk bakgrunn

Mia Gundersens drøm var å bli skuespiller, og hun debuterte på scenen som ekorngutt på Barneteateret på Rogaland Teater i 1969.

Etter at hun avsluttet skolen, ble hun opptatt av musikken, og deltok som sanger i diverse sammenhenger. Første band var Tarkus fra Sola. Mariann og veninnen Astrid Hiim sang tostemt med dette bandet da de var rundt 16 år gamle, etter å ha hatt duoen Black And White.

Rundt 1983 ble hun med i Asfalt, og deltok blant annet på plata Få det ud i 1984.

Gjennombrudd/høydepunkter

Mia Gundersen debuterte som soloartist på plate i 1986 med poprockalbumet Temptation, og artistnavnet Mia. Dette er hennes eneste soloprosjekt på plate, men hun har deltatt i mange andre sammenhenger. Blant annet deltok hun i prosjekt All Of Us i 1985, i forbindelse med Live Aid-prosjektene dette året.

Hun har sunget duetter med Olav Stedje på "Nattergal" og med Frode Rønli på Alf Prøysens "Husmannspolka" i 1994. Hun har deltatt tre ganger i den nasjonale Melodi Grand Prix-finalen. Hun har også vært med i barne-tv-produksjonene Uhu! og Sesam Stasjon.

Mia Gundersen prøvde seg som artist i England og i Monaco før hun slo gjennom i Norge.

Mia Gundersen har spilt en lang rekke roller i musikaler, teatre, filmer og såpeoperaer.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri