Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Noxagt er en instrumental, eksperimentell powerrock-trio fra Sandnes.

Noxagt var i utgangspunktet navnet på et av Kjetil D. Brandsdals mange soloprosjekter. Den eksperimenteringsvillige musikeren brukte navnet Noxagt når han laget mer riffbasert rock enn i andre konstellasjoner, og mellom 1999 og 2002 ga han ut en rekke titler under dette navnet, de fleste på labelet Nor Wave.

Noxagt ble en trio i 2002. Brandsdal (bass, baritongitar) fikk da med seg Nils Erga på bratsj og piano og Lars Christian L. Kyvik på trommer. To år senere albumdebuterte trioen med den selvfinansierte Turning it down since 2001, som ble plukket opp av Haugesundlabelet Safe as Milk i Norge og av Load Records i USA. Albumet viste et energisk og hardtslående instrumentalt rockeband som benyttet seg av monotone og manende riff med utgansgpunkt i doom og sludge metal, inspirert av band som Black Sabbath, Melvins og Lightning Bolt.

Debutalbumet fikk til dels svært positiv omtale i utenlandske medier. Det trendsettende musikkmagasinet The Wire kåret plata til en av årets femti beste utgivelser. Oppmerksomheten førte til spillejobber i USA og England, et besøk hos radiolegenden John Peel, samt et samarbeid med produsent Billy Anderson på bandets neste album, The Iron Point (2004).

Etter utgivelsen av albumet, forlot Nils Erga bandet til fordel for gitarist Anders Hana (Moha, Ultralyd). Senere samme året forente Noxagt og Lasse Marhaug krefter på en turné i regi av Rikskonsertene. Bandets tredje, selvtitulerte album kom i 2006 og var igjen produsert av Anderson.

Uenighet om veien videre lå til grunn da Hana forlot bandet i 2008. Inn kom gitarist John Hegre (Jazzkammer, Kaptein Kaliber). Denne besetningen jobber med Noxagt sitt fjerde album og har den siste tiden kun spilt noen få, sporadiske konserter, blant annet sammen med danske Under Byen.

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙