Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Peter Sigurth var en kjent stavangerskuespiller. Han hadde stort sett talende roller, og var teaterdirektør. Men opptrådte i en og annen operette.

Peter var halvbror av kunstmaler Emil Abrahamsen. Han selv forlot familienavnet til fordel for Sigurth. Enn annen bror var forfatter Olai Aslagson, som også sløyfet farsnavnet. Søsteren Alvilde var med å starte Norges Sykepleierforbund.

Peter Sigurth debuterte i 1903, og studerte under Urania Marquard Olsen.

Peter Sigurth jobbet som skuespiller under folk som Karl Bergmann, Olaus Olsen, Dore Lavik. Han ble selv teaterdirektør og inspisient ved Stavanger Faste Scene. Sigurth var en velreist mann i Norge, Sverige og Danmark.

Peter Sigurth var som aktør helst skuespiller og oppleser, men kunne fremføre sanger som "Telefonvise".I Rogalands avis er han oppført som visesanger med Othar Toresen og Ingvald Nordby. Han hadde også roller i operetter som «Orfeus i underverdenen» ,«Den Glade Enke», «Livseliksiren», «Prinsesse Olala» , «Hollænderpiken» Under krigsårene satte Sigurth opp musikalske stykker som Maktå på Straen og «Fetteren fra Batavia» i Stavanger.

Peter Sigurth var i en periode gift med skuespiller og sanger Lydia Opøien. De fikk to barn sammen. Etter skilsmissen, forlot Lydia Stavanger. Sigurth var senere gift med skuespillerinne Esther Edler, som også endte i skilsmisse.

Peter Sigurth ble husket som en godhjertet kunstner. Han tilbrakte sine siste år i Brusand.

Bildegalleri

Kilder

Rogalands Avis

1ste Mai

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙